Így készítse el otthon saját méhviaszkendőjét

A kéz melegének hatására alakja megváltozik, így könnyen be tudja csomagolni a szendvicsét, s a következő kicsomagolásig változatlan is marad. Fontos, hogy extra hőhatásnak ne tegye ki, mert újra megolvad. Forró étel, nyers hús, hal és folyadék tárolására nem alkalmas!
Így készítse el otthon saját kendőjét:
Hozzávalók:
· Pamutvászon textildarab (pl. 25cm x 25cm)
· 17 gramm méhviasz (lap, tömb, vagy pasztilla formában)
· 0,5-1 evőkanál olíva- vagy jojobaolaj (opcionális)
· (cikcakk) olló és tepsi
Elkészítés:
1.) Vágjon ki egy 25 cm x 25 cm-es darabot a bevonni kívánt textíliából!
2.) Terítse ki a textíliát egy nagyobb tepsiben.
3.) Amennyiben méhviasztömbje van, egy nagylyukú reszelőn reszeljen le egy kis mennyiséget és szórja rá a textilre. Ügyeljen rá, hogy mindenhova egységesen jusson!
5.) Állítsa a legkisebb hőfokra a sütőt, majd helyezze be a tepsit, s hagyja bent addig, míg rá nem olvad az anyagra a viasz! (~10 perc)
6.) Húzza ki a sütőből a tepsit és ellenőrizze le, hogy mindenhol befedte-e az anyagot a méhviasz! Amennyiben nem, úgy a tepsi alján lévő megolvadt anyagból locsoljon a kimaradt részekre egy kicsit!
7.) Ha úgy látja, hogy teljesen elkészült a kendő, tegye félre, hogy megszáradjon, s készen is van!
Amennyiben nem, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére ››