Szemeted, vagy megeszed?
2022. március 23.
Több blog
Hogyan adjunk 2. 3. életet alapanyagoknak /hozzávalóknak /maradékoknak

Valahányszor úgy dönt, hogy félredobott alapanyagot választ - görbe krumplit, gurulásképtelen paradicsomot, vagy éppen a sárgarépa zöldjét vagy a görögdinnye héját - amatőr és mesterszakácsok nemzetközi közösségét építi. Akik mernek eltérni a megszokottól, de semmiképpen sem mondanának le a kulináris élvezetekről. Ők azok, akik tudják, hogy a fenntartható gasztronómiához tápláló és ízletes ételeken át vezet az út.
Sárgarépazöld pesto
(4 adag)
Elkészítési idő: 10 perc
· 1 csokor (kb. 50 g) sárgarépa zöldje
· 1 dl olivaolaj
· 25 g reszelt parmezán vagy pecorino vagy grana padano
25 g olajos mag - fenyőmag, tökmag, dió, törökmogyoró…amit a kamrában talál ;)
· 1 ek citromlé
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 csipet só
Ha van még otthon más fűszernövénye, például bazsalikom vagy akár spenót, bátran egészítse ki vele a receptet. Ha pedig teljesen növényi alapú verziót készítene a sajtot el is hagyhatja.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy aprítóba helyezze és pürésítse finomra.
Felhasználási ötletek:
Rizzsel keverve, tésztára, mártogatósnak, szendvicsbe, vajas vagy levelestésztát megkenve és kisütve snacknek, saláta dresszingbe, krémlevesekhez…a lehetőségek tárháza végtelen :)
És te? Szemeted, vagy megeszed?
További receptekért keresse fel az Ételmentő Recepttárat, ahol a világ különböző pontjairól találhat inspiráló recepteket, amelyeket könnyen elkészíthet a saját konyhájában is.
Megtalálta amit keresett?
Amennyiben nem, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére ››
Amennyiben nem, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére ››