A Szolgáltató Város
2022. március 23. Több blog
Hogyan adjunk 2. 3. életet alapanyagoknak /hozzávalóknak /maradékoknak
 
Szemeted, vagy megeszed?
Valahányszor úgy dönt, hogy félredobott alapanyagot választ - görbe krumplit, gurulásképtelen paradicsomot, vagy éppen a sárgarépa zöldjét vagy a görögdinnye héját - amatőr és mesterszakácsok nemzetközi közösségét építi. Akik mernek eltérni a megszokottól, de semmiképpen sem mondanának le a kulináris élvezetekről. Ők azok, akik tudják, hogy a fenntartható gasztronómiához tápláló és ízletes ételeken át vezet az út.

 

Sárgarépazöld pesto

 

(4 adag)

Elkészítési idő: 10 perc

 

·         1 csokor (kb. 50 g) sárgarépa zöldje
·         1 dl olivaolaj
·         25 g reszelt parmezán vagy pecorino vagy grana padano
25 g olajos mag - fenyőmag, tökmag, dió, törökmogyoró…amit a kamrában talál ;)
·         1 ek citromlé
·         2 gerezd fokhagyma
·         1 csipet só
 

Ha van még otthon más fűszernövénye, például bazsalikom vagy akár spenót, bátran egészítse ki vele a receptet. Ha pedig teljesen növényi alapú verziót készítene a sajtot el is hagyhatja.

 

Elkészítés:

A hozzávalókat egy aprítóba helyezze és pürésítse finomra.

 

Felhasználási ötletek:


Rizzsel keverve, tésztára, mártogatósnak, szendvicsbe, vajas vagy levelestésztát megkenve és kisütve snacknek, saláta dresszingbe, krémlevesekhez…a lehetőségek tárháza végtelen :)

Szemeted, vagy megeszed?

És te? Szemeted, vagy megeszed?

 

További receptekért keresse fel az Ételmentő Recepttárat, ahol a világ különböző pontjairól találhat inspiráló recepteket, amelyeket könnyen elkészíthet a saját konyhájában is.

https://www.etelmento.com/recepttar