A Szolgáltató Város
2022. március 23. Több blog
Tippek, hogyan hozhatunk nap mint nap jó élelmiszer döntéseket, amelyek egészségesek számunkra és a bolygónk számára is
Szavazz villáddal egy fenntartható jövőre!

Mi a jó Önnek:

 

1.    Fogyasszon heti háromszor egy maréknyi diófélét vagy hüvelyeseket.

2.    Legalább öt adag gyümölcs és/vagy zöldség kerüljön az étkezésébe naponta.

3.    A legjobb ha teljes kiőrlésű tésztát és gabonaféléket eszik.

4.    Ha hozzájut friss halfélékhez, bátran fogyassza heti 2-3 alkalommal.

5.    Az extra szűz olivaolaj a hosszú élet titka, a Mediterrán diéta szerint. De csak mértékkel.

6.    Senki nem hibáztat, ha nem tud lemondani a sajtfélékről. Legyenek a különleges alkalmak sztárjai :)

7.    Ha ragaszkodik a húsfogyasztáshoz, tegye tudatosan. Tájékozódjon az állat tartásáról, a hús minőségéről és próbáljon legfeljebb heti kétszer vörös húst fogyasztani.

8.    Az élet édes túlcukrozott ételek és italok nélkül is.

9.    A só mértékegysége a csipet :) Válasszon alacsony só tartalmú élelmiszereket.

10.  És végül egy tipp: Ha befejezte az olvasást menjen ki a szabadba és mozogjon. Legalább 30 percet naponta. 

 

Mi a jó a bolygónknak:

 

1.    Teremtsen helyet a szezonálisan termesztett összetevőknek a hűtőben és a tányérján.

2.    A kevésbé feldolgozott élelmiszerek fogyasztása kevesebb energiafelhasználással jár.

3.    Tájékozódjon és igényelje az információkat az élelmiszerek termőföldtől asztalunkig megtett útjáról. Így tud majd tudatos döntéseket hozni.

4.    Biztosan az olcsó a jó? Tegye fel Önmagának a kérdést, hogy a fogyasztói ár összhangban van-e az élelmiszer előállításához szükséges erőforrásokkal?

5.    Azt fogyassza először, ami a leghamarabb romlana meg. De bízzon az érzékszerveiben és ne csak a „minőségét megőrzi” dátumban.

6.    “Éljen maradéktalanul!” Használja fel az alapanyagok minden ehető részét. És fogyasszon bátran upcycled élelmiszereket. Például Ételmentő Sörtörköly Granolát.

7.    Ronda és finom! Nem a termékek kinézete határozza meg az ízüket, hanem az, hogy mit készítünk belőlük.

8.      Takarékoskodjon a vízzel. A világon kilencből egy embernek nincs hozzáférése tiszta és fogyasztható vízhez.

9.    Ne túlozza el az adagokat, hogy tényleg ne maradjon étel a tányérján. Minden kidobott falat egyben elpazarolt idő, munka és szenvedély.

 

*Mi is az a sörtörköly? Mit jelent az “upcycled”? A válaszokat megtalálod a www.etelmento.com oldalon.

 

Szavazz villáddal egy fenntartható jövőre!