A Szolgáltató Város
2020. április 7. Több blog
Így védhetjük a közterületen dolgozókat
Csupán az amúgy is érvényes szabályok betartásával most sokat segíthetünk a hulladékszállításban dolgozóknak.

Az emberek többsége otthonról végzi a munkáját, az autókkal is a házak előtt, az utcán parkolnak, sokszor akadályozva ezzel a hulladékszállító autó behajtását vagy a gyűjtőedények ürítését. Mindenkit arra kérünk, legyen kicsit körültekintő és az ürítés napján figyeljen arra, hogy helyet hagyjon a kukásautónak!

A háztartásban most fertőző hulladék is keletkezhet. Célszerű a papír zsebkendőket, a használt gumikesztyűket és szájmaszkokat zárt csomagolásban, akár egy használt zacskóba zárva az edényekbe helyezni. Véletlenül se fordulhasson elő olyan eset, hogy a kuka ürítése közben ez a fajta hulladék kipotyog, szétszóródik.

Így védhetjük a közterületen dolgozókat

Ebben az időszakban különösen fontos lenne a hulladékgyűjtő edények kimosása, fertőtlenítése minden ürítés után.

Érezhetően több hulladék keletkezik a háztartásokban, éppen ezért próbáljunk meg törekedni arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk: csökkentsük például a csomagolóanyagok mennyiségét!

Ne feledjük, hogy a hulladékgyűjtő edények a gyűjtési napokon reggel 6.00 órára kerüljenek közterületre. Ez a közelgő húsvéti ünnepnapokra is érvényes, hiszen a hulladékgyűjtés- és szállítás a hosszú hétvégén is változatlan menetrend szerint zajlik majd.

Így védhetjük a közterületen dolgozókat

A VKSZ Zrt. is és VHK Nonprofit Kft. is mindent megtesz közterületen dolgozói védelmében. A hulladékos közszolgáltatásban dolgozó kollégák számára maszkot, kézfertőtlenítőt, ruhafertőtlenítőt biztosít a VHK Nonprofit Kft., valamint biztosítja a járművek napi szintű fertőtlenítését is.

A VKSZ Zrt. közterület tisztántartásban részt vevő munkatársai szintén rendelkeznek maszkkal, kesztyűvel, minden úttisztító saját kézfertőtlenítőt kapott, szerszámaikat is naponta sterilizálják. Ők az utak, járdák tisztán tartása mellett heti rendszerességgel fertőtlenítik a köztéri fitness eszközöket és ezen a héten elindul a közterületi padok fertőtlenítése is.

Lehetőségeinkhez mérten, járjunk el körültekintően, saját magunk és mások védelmében!

Köszönjük, hogy kéréseink teljesítésével megkönnyítik és biztonságosabbá teszik munkánkat!