A Szolgáltató Város
2019. november 11. Több blog
Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!
Európai Hulladékcsökkentési Hét – 2019. november 16-24.
                           Csatlakozz hozzánk Te is! Nem kell mást tenned, mint részt venni a programokon!

Leendő kulturális fővárosként hogyan mutathatunk példát? Például úgy, hogy segítségül hívjuk a művészeteket, az érzelmeket és a képzeletet!

Több programra is várunk:

Egy igazán eklektikus kiállításra (Városháza aulája, Óváros tér 9.), ahol környékünk természeti szépségei, a hulladékokban rejlő értékek és a művészi újragondolás találkoznak – izgalmas megközelítések, olykor döbbenetes látásmód (2019. november 18. – december 1.)
Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!

 

Vendégül látunk egy nyílt napon a hulladékos közszolgáltató telephelyén, ahol ezernyi ötletet adunk a hulladékképződés megelőzésre. Varrónő segítségével apró használati tárgyakat, táskákat varrunk. Itt garantáltan nem fogsz unatkozni és szembesülhetsz azzal, hogy bizony hulladékmentesen is működnek a hétköznapok. (2019. november 23. szombat, 8.00 – 14.00, Kistó u. 8. Oktatóterem)
Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!

 

Ha általános iskolás vagy és szeretsz kézműveskedni, rajzolni már előzetesen várjuk az alkotásodat, melyben kifejezheted, számodra mit jelent a hulladékcsökkentés és azt, hogyan védhetjük meg jobban a környezetünket.
Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!
Ha középiskolás vagy mindezeket a kérdéseket írásban, ötletek, javaslatok felvetésével is megválaszolhatod! – A jutalom biztosan nem marad el, sőt igyekszünk megfogadni tanácsaidat és meg is valósítani azokat. A legjobban sikerült általános iskolai alkotásokat pedig a Városháza aulájában is kiállítjuk.
Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!

 

Itt az ideje lépnünk! Veszprémben, használjuk fel a művészetek erejét!

 

Európai Hulladékcsökkentési Hét - European Week for Waste Reduction, EWWR