A Szolgáltató Város
2019. július 17. Több blog
Mindenkinek szúrja a szemét!
Köszönjük, hogy vannak, akikre számíthatunk, akik velünk tartanak ebben a szélmalomharcban! 

A képen látható figyelmeztető táblát ugyanis nem mi helyeztük el, nem is a Városháza adott erre utasítást.
 
"Kérem ne tegye ide hulladékát ömlesztve, se zsákolva!!! Zöld- és egyéb hulladékát a VKSZ Zrt. Kistó utcai telepén térítésmentesen átveszik!"
 
Magánkezdeményezés volt, mert más is szembesül a szabálytalanságokkal, másnak is elege van az emberi hanyagságból és igénytelenségből.

A jóérzésű emberek nem bírják elnézni, ha a környezetük szemétdombbá válik, csak mert vannak, akik megengedik maguknak, hogy közterületre dobják hulladékukat. Igen a nyesedék is hulladék, zöld hulladék, melynek a komposztálóban a helye. Ha erre nincs mód, a zöldhulladék-gyűjtési akció ideje alatt térítésmentesen elszállítjuk. Ha ez sem passzol időben, egész évben lehetőség van leadni a Kistó utcai hulladékudvarban. Ilyen egyszerű és nem rontja az utcaképet, nem fognak ráhordani további kupacokat. Ilyenkor ugyanis mindig az következik, hogy megjelenik egy vödör sitt, aztán egy ágybetét, meg a fürdőszobai felújítás maradéka – mert majd úgyis elviszik. Igen, persze, majd elviszik, mert majd muszáj lesz, mert majd kis szemétteleppé növi ki magát, de miért van erre szükség?

Kérjük, maradjon rendezett a zöldfelület, kerüljön minden hulladék a helyére, - miért olyan bonyolult ez?

Köszönjük annak, aki a táblát megírta, kihelyezte, és előre köszönjük, annak is, aki a zöldhulladék gazdája, hogy magára ismer és gyorsan, - mintha ott sem lett volna - elszállítja, mert időközben rájött, hogy tévedett!