A Szolgáltató Város
2019. április 16. Több blog
Itt a kuka, hol a kuka?
Örök probléma, hogy a kuka nem kerül időben közterületre, a gyűjtőjárat ürítés nélkül továbbmegy, a bosszankodás itt marad a szeméttel együtt.

A hulladékgyűjtő edényeket – legyen az kommunális vagy szelektív gyűjtőedény - az ürítés napján reggel 6.00 óráig kell közterületre helyezni.  Ez gyakran elmarad, főleg ha az ürítés napja egy hosszú hétvégére vagy ünnepnapra esik. Ilyenkor a gyűjtőjárat úgy hagyja el az adott utcát, hogy maradnak ürítetlen edények. Hiába a későbbi kihelyezés a szoros időbeosztás miatt a gyűjtőjárat nem tud visszamenni, a többi napon pedig más városrészben vagy más településen gyűjt. Ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk mindig az ürítési napokra és ilyen alkalmakkor reggel 6.00 óráig mindig kerüljön ki a gyűjtőedény a közterületre.
Itt a kuka, hol a kuka?
Különösen, most kell figyelni, mivel közeledik egy négynapos hosszú hétvége, piros betűs ünnep – de a hulladékszállítás mindezek ellenére folyamatos lesz!
A napi rutin változik, hiszen a többség nem dolgozik, nem kell korán kelnie, de ne felejtsük el akkor már inkább előző este kitenni közterületre a gyűjtőedényeket!