A Szolgáltató Város
2019. április 2. Több blog
Ez az utolsó lehetőség tavasszal!
Végéhez közeledik a házhoz menő tavaszi zöldhulladékgyűjtés!

Négy hétvégét biztosított a hulladékos közszolgáltató arra, hogy a tavaszi kerti munkákból származó lágyszárúak és fásszárúak zöldhulladékát közterületre helyezhessük, amit aztán hétköznapokon elszállítottak. Még ezen a hétvégén, április 6-7-én, szombaton és vasárnap lesz erre lehetőség!

Az ágakat, nyesedékeket kizárólag 1 m-es kötegekbe rendezve, a falevelekt és lágyszárú növényeket zsákban kell kihelyezni úgy, hogy a járdán, úttesten a közlekedést ne akadályozzák!

Ez az utolsó lehetőség tavasszal!

Nagyon fontos, hogy mindenki vegye magára nézve kötelezőnek, hogy ezután már nem tesz a ház elé semmiféle hulladékot, hiszen az akció időpontján kívüli hulladékelhelyezés közterületi szabálysértési eljárást von maga után. Ez egy külső következmény! Sokkal jobb, ha erősebb a belső késztetés arra, hogy vigyázzunk lakókörnyezetünk rendjére nemcsak a zöldhulladék, de például a tavaszi nagytakarításokból származó lomok elhelyezése kapcsán is.

A Hulladékgyűjtő udvarban történő hulladékelhelyezési szolgáltatás veszprémi lakosoknak az év teljes szakaszában díjmentes, éljünk a lehetőséggel! A leadható hulladékfajtákról ITT tájékozódhat!

Tegyünk közösen a tiszta, rendezet városképért!