A Szolgáltató Város
2019. március 18. Több blog
Kertészeink télen is dolgoznak!
Megújuló cserjeágyások – télen sem állt meg a munka a parkgondozási csoportnál! 

Sokan szegezik nekünk a kérdést: mit csinálnak kertészeink a téli időszakban? A zöldfelületek gondozása az év teljes időszakában ad feladatot.

Az elmúlt héten kezdődött és még most is tart például a Megyeház tér zöldfelületének megújítása, mely közel 1000 négyzetméter növényfelület frissítését jelenti. Magonc fákat távolítottunk el, drasztikus metszésekkel ifjítottuk a cserjéket.

Kertészeink télen is dolgoznak!
Az ágak nagy részéből darálékot készítettünk a helyszínen, így a zöldhulladékot sem elszállítani, sem lerakni nem kellett. A frissen nyert aprítékkal beborítottuk a szabaddá vált talajfelületeket, melyeken így kevésbé várható a gyomok megjelenése. Ráadásul a bomló talajtakaró kiváló tápanyagforrás is lesz a jövőben a sarjadó cserjék számára.
Kertészeink télen is dolgoznak!

A fenntartható zöldfelület gazdálkodás itt is tetten érhető volt és erre városszerte mindenhol nagy hangsúlyt helyezünk.

A téli időszakban cserjeágyásokat ifjítottunk a Cholnoky, a Haszkovó lakótelepeken, a Battyhány utca – Fecske utca – Tölgyfa utca által határolt területen, a József Attila utcában, a Zrínyi utcában, a Vasútállomással szemközti területen illetve Szabadságpusztán.

Ha zöldfelületekről van szó, nincs pihenés, erőnkhöz mérten folyamatosan gondját viseljük parkjainknak, közterületeinknek, hiszen szívügyünk városunk szépülése!

Kertészeink télen is dolgoznak!