A Szolgáltató Város
2019. február 21. Több blog
Bazalttakarítás városszerte
Ha marad az enyhe idő és nem kell újra síkosságmentesítő anyagot kiszórni, akkor március végére eltűnik a bazalt a járdákról, utakról.

Folyamatos a bazalt seprése a járdákon, a meredek mellékutcákon és a Várnegyed burkolt felületein. Bazaltot ugyanis már csak ezeken a helyeken használunk síkosságmentesítésre. Az úttesten oldott só, a belváros kőburkolatán pedig a zeokál tette lehetővé a biztonságos közlekedést. Az aluljáró, a sétáló utca és a kapcsolódó lépcsős területeken indult a zeokál illetve a bazalt gyűjtése, most a meredek mellékutcákon van a sor.
Bazalttakarítás városszerte

Nem egyszerű feladat kupacokat képezve gyűjtögetni a szennyezett bazalthulladékot, küzdelmes a parkoló autók között lavírozni, azonban hála kollégáink lelkiismeretes munkájának, jó ütemben halad a város takarítása.

Bazalttakarítás városszerte
Hamarosan a március 15-i ünnepségek helyszíneit készítjük elő a méltó emlékezésre, és a burkolt felületek után, igyekszünk a zöldeket is megtisztítani a hulladékoktól.
Bazalttakarítás városszerte

Bízunk benne, hogy lassanként az otthoni udvarokban is előkerülnek a kerti szerszámok és tovább szépül Veszprém a kertvárosi részekben is…