A Szolgáltató Város
2018. október 5. Több blog
Nem teher, hanem érték
Hétfőn, október elsején ünnepeltük az idősek világnapját. 

Társaságunk a VKSZ Zrt. ebből az alkalomból egy gesztussal fordult az idősek felé. Tiszteletbeli árusítóvá fogadta Palcsó Józsefné, Irénke nénit és Takács Sándorné, Mariska nénit, akik évtizedek óta a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnok területén értékesítik portékáikat, virágot és mezei gombát árusítanak.

 „Az öregember nem teher, hanem felbecsülhetetlen érték” olvassuk egy drámaíró tollából. Mi, a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnokot üzemeltető VKSZ Zrt. is így tekintünk szép korú kereskedőinkre. Azokra az árusítókra, akikben ott lakik a hosszú évek elvégzett munkáiból nyert tudás és tapasztalat, valamint a szorgalom és a kitartás, mellyel még szép korú éveikben is gazdagítanak bennünket és valamennyi piacra látogató társunkat.

Az árusítással telt hosszú évek alatt jelentősen átalakult a kereskedelem rendszere. A rohanó, multi világban felbecsülhetetlen értékké vált egy-egy közvetlen gesztus, egy elejtett kedves szó. Irénke nénitől és Mariska nénitől mindig számíthattunk erre és szeretnék, ha ez még sokáig így is maradna.

Értékként tekintünk rájuk és ennek kifejezéseképpen tiszteletbeli árusítóvá fogadtuk őket. Külön öröm számunkra, hogy az ifjú kereskedő generáció képviseletében Pej Petra saját készítésű, kézműves péktermékeivel lepte meg az ünnepelteket.

Nem teher, hanem érték