A Szolgáltató Város
2018. szeptember 27. Több blog
Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere
Jól vizsgáztunk szelektív gyűjtésből, ezért bátran változtat a szolgáltató és helyezi új alapokra a szelektálás rendszerét. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban?
A családi házas övezetekben apránként megszűnnek a szelektív gyűjtőszigetek, viszont a házhoz menő gyűjtési rendszerből kiszoruló üveg tárolására helyenként megmaradnak az üveggyűjtők. Persze mindez nem egyik napról a másikra történik meg, hanem több ütemben érinti a várost a változás. Szeptember elején Csererdőn, a Dózsavárosban és Jutaspusztán lesz a főpróba, azaz eltűnnek a kék és a sárga edények. A Dózsavárosban például a korábbi 11 szelektív gyűjtőszigetből már csak három fog működni, de ott is csak az üveggyűjtők maradnak a közterületen.

Azért is szólunk időben, mert továbbra is van lehetőség 120 vagy 240 literes szelektív gyűjtőedényt átvenni az ügyfélszolgálati irodában (Haszkovó u. 11/A), aki eddig nem élt volna ezzel a lehetőséggel. Erre mindenki jogosult, aki érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezik és rendszeresen fizeti a hulladékszámlát. Veszprémben több mint 4000 háztartásban van már ilyen gyűjtőedény, de ezt a számot folyamatosan növelni szeretnénk.

Veszprém megérett a változásra, mert a családi házas övezetekben jól érzékelhető az a fegyelem, ami a szelektív hulladékgyűjtési hajlandóságot jellemzi. Közel 30%-kal nőtt ugyanis a begyűjtött anyagok mennyisége a házhoz menő gyűjtés hatására. Nem titok az sem, hogy ezzel az illegális hulladéklerakóként használt helyszínek felszámolása is elindulhat, mert azok az állapotok, melyek időnként a szelektív gyűjtőszigeteken fogadják a látogatókat, bizony elkeserítőek.

Átalakul a szelektív gyűjtés rendszere

A lakótelepeken természetesen továbbra is megmaradnak a szigetek, a változás kizárólag a családi házas övezeteket érinti.

Tehát továbbra is okosan, szelektíven és aki teheti házhoz menő rendszerben gyűjtse hulladékát!