A Szolgáltató Város
2018. július 22. Több blog
Az Utcazene margójára
Igenis vannak dolgok, melyek jó irányban változnak! Köszönjük fesztiválozók!
Négy évvel ezelőtt, amikor próbaképpen elindult az Utcazenén az éjszakai ügyelet és kollégáink megjelentek a bulizó tömeg között a hulladékgyűjtő zsákokkal az volt a cél, hogy hajnalban mire újra indul az élet, már nyoma se legyen a szemétáradatnak. Mi pontosan emlékszünk, hogy akkor, néhány évvel ezelőtt pohár, üveg, partihulladék hömpölygött, bokáig érő, irgalmatlan mennyiségben.
Az Utcazene margójára

A kihelyezett hulladékgyűjtő edények száma nem változott, évről évre 120 darab 240 literes edény kerül ki belvárosi helyszínekre, - változott viszont az Utcazenére látogatók hozzáállása. Az első évben még furcsán méricskélték kollégáinkat, akik számára szinte reménytelen volt a gyors ütemben termelődő szeméthegyek lebontása. A következő években azonban már ismerősként üdvözölték, számtalan esetben elismeréssel szólították meg őket. A Fesztivál részeivé, szereplőivé váltak.

Az elmúlt napokban is számos pozitív elismerést kaptak elvégzett munkájukért, segítő kezeket a zsákok cseréjekor, köszönömök rebbentek, duhajkodókat fogott vissza a tömeg az ő védelmükben. Nekik ez egy igazi, őszinte visszaigazolás, hogy az ő munkájuk is ér annyit és ők maguk is érnek annyit, hogy mások - és ez szerencsére a nagy többség - elismerjék és megbecsüljék őket. Mert igen, ők is elismerést és megbecsülést érdemelnek, még ha „csak” a szemetet szedik is.

Az Utcazene margójára