A Szolgáltató Város
2018. május 23. Több blog
Fellélegezhet a patakpart
Mobiltelefonok, ruhadarabok, fűbe, sárba ágyazva kerültek elő a Séd patak Rab Mária forráshoz vezető szakaszán.
A Jendrassik – Venesz Szakgimnázium és Szakközépiskola csaknem száz diákja az Édes Vizeinkért Természetvédelmi Egyesület kezdeményezésére patakmeder és vízgyűjtő csatorna tisztítást végzett. A kezdeményezést a Városom, Veszprém mozgalomhoz csatlakozva a VKSZ Zrt. is felkarolta. A VHK Nonprofit Kft. 150 darab hulladékgyűjtő zsákot juttatott el a diákoknak és az akció másnapján a kupacokat is elszállítja, támogatva ezzel a civil kezdeményezést.
Fellélegezhet a patakpart

A kötelező közösségi szolgálat javára írandó, szervezett keretek között végzett, környezettudatos, csoportos tevékenységben három, lelkes, kilencedikes osztály vett részt.

Fellélegezhet a patakpart
A gumikesztyűk kiosztását követően, 130 literes zsákokba gyűjtötték a diákok a hulladékokat és lelkiismeretesen haladtak kísérőikkel a kitűzött takarítási nyomvonalon.
Fellélegezhet a patakpart
A kezdeti tétova mozdulatokat határozott zsákcipelés, ügyes gereblyézés és szeméthorgászat váltotta fel. A délelőtti akció végére 50 zsák szemét gyűlt össze és mindez a teljes megtisztítandó partszakasznak csak egy részén. Ennél még sokkal több takarítanivaló maradt, melyre az egyesület további akciót szervez. 

 A diákok keze nyomán a patak part kicsit mégis fellélegezhet! Folytatás mindenképpen következik!

Fellélegezhet a patakpart