A Szolgáltató Város
2018. március 28. Több blog
Gyűjtsük okosan a zöldet!
Metszünk, kötegekbe gyűjtjük, metszünk kötegekbe gyűjtjük! Fonnyadt lágyszárú, őszről maradt falevél zsákokba gyűjtjük!
De csak és kizárólag akkor tesszük ki a ház elé, amikor a házhozmenő gyűjtőakcióban ezt meghirdették. Hiszen a kukánkat is csak a gyűjtőnapokon húzzuk ki a járdára, miért csinálnánk most másképp!

Gyűjtsük okosan a zöldet!
Aztán várjuk a hétköznapokat, ekkor jön ugyanis a közszolgáltató. Megjelenik a gyűjtőjárat, felmarkolják a kötegekbe szedett ágakat, felvágják a zsákokat, ellenőrzik, valóban csak zöldhulladék van e benne és már viszik is, gyűjtik, szállítják a balatonfüredi komposztálótelepre.

Igen, megjelenik a gyűjtőjárat, de kicsi az esélye, hogy hétfőn reggel éppen a mi utcánkba kanyarodik be elsőként. Lehet, hogy kedden jön, lehet, hogy szerdán, de az is lehet, hogy a gyűjtőidőszak második hetében fog ideérni. De nem azért mert a gyűjtőjárat lusta, hanem mert egy van belőle, és mert ha megtelik üríteni kell, indul Balatonfüredre aztán jön vissza, folytatja itt a munkát.

Gyűjtsük okosan a zöldet!
Ilyen ez a körforgás és eltart egészen április végéig. No, de azután és azt megelőzően sem kell kerülgetni a lenyesett zöldeket az udvarunkon, hiszen ha nem tudunk komposztálni, a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarban térítésmentesen átveszik tőlünk az ágakat, gallyakat és a lágyszárú zöldhulladékot is. Arról pedig, hogy akción kívül közterületre kupacoljon, érdemes lebeszélni mindenkit, hiszen az már illegális hulladékkihelyezésnek minősül, így amellett, hogy azt a szolgáltató nem szállítja el, a hulladék kommandó sem fogja jó szemmel nézni, … és valljuk be őszintén, mi magunk sem.