A Szolgáltató Város
2017. október 17. Több blog
 
Vendégségben az ovisok
Már kívülről fújták, hogy az egyes hulladékfajták, melyik színű edénybe valók.
Otthonról is, az oviból is számos példájuk volt arra, milyen típusú hulladékokat gyűjtenek szelektíven. Tudják, hogy a törött üvegváza az üveghulladékok közé kerül, hogy a használt fogkefe - bár műanyag -, de azt a kommunális gyűjtőbe kell dobni

Mi további titkokba avattuk be őket és a személyes tapasztalás révén tovább mélyítettük ismereteiket. Az Egry Úti Körzeti Óvoda Katica csoportjának nagycsoportosai kipróbálták a nekik készített válogatószalagon a hulladékok szelektálását. Kék, sárga, zöld edényekbe kellett válogatni a még hasznosítható hulladékokat és a fekete kukába kerültek az elrejtett „kakukktojások”, mint például a babapelenkák.  

Vendégségben az ovisok
A palackok préselése igazi erőpróba volt, de mindenki kipróbálhatta. Tudták, hogy fontos a laposra taposás, hiszen, mint ahogy mondták is, „több hulladék fér így a kukába” és „nem kell olyan hamar elvinni”.

Vendégségben az ovisok
Izgalmas volt látni, hogyan készül italoskartonból merített papír, amire később akár festeni is lehet. A rajzolás, színezés sem maradt el, a foglalkozás végén sorra gyártották a színesebbnél színesebb kukásautókat.

Vendégségben az ovisok
Katicák, örülünk, hogy itt voltatok! Vigyétek hírét a foglalkozásnak, hiszen nálunk az ovisok mindig szívesen látott vendégek!