A Szolgáltató Város
2017. szeptember 21. Több blog
 
Hagyd otthon a slusszkulcsot!
Dehogy hagyom otthon a kocsit! Ezer éve nem ültem buszon! Kit érdekel az autómentes nap! – ismerős mondatok? 
Vannak, akik szerint mindez csak úri huncutság, unatkozó irodisták találmánya és a frászt fogom én letenni az autót, és gyerekkel, meg cuccokkal felpakolva kicammogni a buszmegállóba és különben is esik az eső és kicsavarja az ernyőt a kezemből a szél.

Ha már kidühöngtük magunkat, akkor érdemes szusszanni egy pillanatra és belegondolni abba, hogy mennyit táncolnak az ujjaink a kormányon, míg végre ki tudunk kanyarodni abból a fránya útkereszteződésből, a lámpáknál aztán áll a sor, az óvodák, iskolák környékén parkolóhely meg csak ünnepnapokon van vagy szerencsés reggeleken, de esőben tuti nincs.

Mi lenne, ha egyetlen, csak egyetlen napján az évnek máshogy szerveznénk a reggelt. Ha rávennénk magunkat egy esőkabátos, gumicsizmás tócsázásra és elsétálnánk beszélgetve, nem bosszankodva a buszmegállóba, ahol szeptember 22-én a forgalmink felmutatásával ingyenesen utazhatunk a helyi járatokon. Ha kisütne a nap, még bónusz sétát is nyerünk a reggeli napsütésben, és mondjuk, elmaradna a forgalmi dugó vagy a parkolóhely miatti idegeskedés.

Nyilván van olyan városrész, ahonnan ez mégis elképzelhetetlen. Ott nem lehetne, egyszer csak egyetlen egyszer, például most pénteken összebeszélni barátokkal, szomszéddal, ismerőssel, hogy jöjjünk többen egy autóval?

Csak most egyszer, egyetlen egyszer, szeptember 22-én az autómentes napon, hagyd otthon a slusszkulcsot és csatlakozz hozzánk!

Hagyd otthon a slusszkulcsot!