A Szolgáltató Város
2017. augusztus 23. Több blog
Élmény a parkban
Elvonult a kánikula, még maradt egy cseppnyi nyár és reménykedünk egy szép hosszú őszben. Ha már nincs idő egész napos kirándulásokra rövid pihenőket szánhatunk még arra, hogy újra és újra felfedezzük Veszprém zöld oázisait!
KÁLVIN JÁNOS PARK
Élmény a parkban
Három évvel ezelőtt kapott új ruhát a korábbi murvás parkoló a „Szociális Városrehabilitáció Veszprémben” című projekt részeként. Napelemes térvilágítás, gördeszkapálya, pannapályák, egybefűzve a köztéri fitnessgépekkel és a játszótéri elemekkel. A padokon kismamák vagy nagymamák pihennek, a sétautak beláthatóan, átjárhatóan hálózzák be a teret. A park nagy előnye, hogy több korosztálynak nyújt kikapcsolódási lehetőséget, anélkül, hogy zavarnák egymást.
Élmény a parkban
 
ERZSÉBET SÉTÁNY
Élmény a parkban
El lehet bújni egy jó könyvvel, meg lehet próbálkozni az első kétkerekű biciklin egyensúlyozni, sőt a forróság elől is oltalmat jelent a liget. Ősszel itt potyognak a földre a város legszebb gesztenyéi és hamarosan megtöltik élettel a jegyzeteket csereberélő egyetemisták.
Élmény a parkban
 
BARÁTSÁG PARK
Élmény a parkban
A kutyabarátok paradicsoma, hajnali és esti séták találkozási pontja. Ismerős arcok, pajkos jószágok lihegik ki a panellevegőt, de van itt játszótér, vannak árnyas pihenőpadok, sétára és futásra pedig ott a kiserdő.
Élmény a parkban
 
SÉD VÖLGYE
Élmény a parkban
Kevés olyan város van, ami ilyen fantasztikus sétaútvonallal dicsekedhet. Kutyával, babakocsival, rollerrel, görkorival, bringával egyaránt járható. Piknikezésre alkalmas helyszínek, kellemes vendéglátóhelyek, páratlan panorámák. Érdemes bármely évszakban végigmenni rajta, a Séd patak mutatja az utat!
Élmény a parkban