A Szolgáltató Város
2017. június 28. Több blog
 
Szakemberek zsűrizték Veszprémet
 A Virágos Magyarországért Mozgalom sikere 1994 óta töretlen, évente körülbelül 300 település nevez be a hazai versenybe.
A városokat látogató zsűri nemcsak azt vizsgálja ilyenkor, hogy milyen egy város zöldfelületi gondozottsága, mennyi virágos felület díszíti az utcákat, tereket vagy éppen ablakokat. Ennél sokkal, de sokkal többről van szó. A mozgalom célja, hogy komplexitásra ösztönözze a városokat vonzerejük kialakításának folyamatában. Azaz ösztönözze a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazását, a településen élők összefogását, az életminőség javítását, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítését, a természeti és az építészeti örökség megőrzését és gyarapítását. Láthatjuk, hogy maga a virágosítás ennek csak egy apró, de nagyon fontos szelete.
 
Veszprém esetében további tétje is van ennek a megmérettetésnek. 2023-ban ismét magyar város viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet. A 2016 év őszén megjelent pályázati felhívásra Veszprém joggal pályázhat. A siker érdekében a város már jóval a pályázati felhívás megjelenése előtt megkezdte a felkészülést. Kialakította stratégiáját, melynek fontos eleme a 2017 évi Virágos Magyarországért Versenyben való kimagaslóan jó szereplés, célunk az európai versenyre (Entente Florale Europe) való kijutás.
 
Örömmel láttuk vendégül a Virágos Magyarországért Mozgalom zsűrijét és bízunk abban, hogy munkánk elismerésre talál!