A Szolgáltató Város
2017. március 29. Több blog
Teszteltük az elektromos kisautót
Elmélyedek a várakozásba, mikor jön már értem a kisteherautó.
Ösztönösen a zajra kapnám fel a fejem, de zaj az nincs. Helyette van lágyan surrogó kerék, csend és tiszta levegő. Pici és mozgékony, járdákon, szűk utcákon, belvárosi tereken remekül manőverezhető kisjármű. A járókelők megcsodálják, a gyerekek elvinnék egy körre, mert annyira szerethető.
 
Egyszerű vezetni, egyszerű kezelni és bár a dimbes-dombos veszprémi utcácskákban nehezebben tartja a tempót, ez nem terheli különösebben az akkumulátorfogyasztást. Egy nyolcórás munkanapon, a belvárosi forgalomban megtett 50-70 km-es távot egy töltéssel, biztonságosan teljesíti.
 
Egy hétig tesztüzemben vendégeskedik nálunk a Goupil G4 elektromos kisteherautó és ez idő alatt a közterületek tisztántartásában segédkezik. A járdákról, úttest mellől összesöpört, majd zsákokban gyűjtött hulladékot helyezik el platóján a kollégák és szállítják el vele, de az alapmodell többféle felépítménnyel sokoldalú járművé alakítható.
 
Nem vitás, az elektromos járműveké a jövő. Bárcsak ez a technika vehetne körül bennünket legalább a városi közlekedésben vagy a hasonló kis haszongépjárművek alkalmazási területein! Bízunk abban, hogy ez már a nagyon közeli jövő! Jól vizsgáztál kisautó!