A Szolgáltató Város
2016. augusztus 31. Több blog
Becsöngettek
Csak látszólag zárták be kapuikat az intézmények az őszi tanévkezdésig. A szünet alatt mi jártunk be az ilyenkor szokatlanul csendes falak közé.
Táblákat festettünk, vonalaztunk, ovis csoportszobákban és iskolai tornatermekben parkettát csiszoltunk, lakkoztunk. A legnagyobb szükség, a Március 15. utcai Sportcsarnok öltözőinél jelentkezett, melyet idei évben sikerült felújítanunk.
Újrafestettünk tantermeket, számos udvarra kosárlabdapalánkokat állítottunk, az uszodák nagy nyári karbantartását is elvégeztük, emellett számtalan apró-cseprő, de nagy tételben sok-sok fontos munka várt ránk. 
 
Az „utánpótlásról” is gondoskodtunk. Öt bölcsődében kombi pároló berendezések villamos- és víz-szennyvíz bekötéseit szereltük, hogy korszerűbb konyhatechnológiai igényeknek is megfelelhessenek. Az intézményeken belül található játszótéri eszközök fafelületeit javítottuk, konyhák, vizesblokkok tisztasági festését végeztük el.
 
Kezdődik az iskola, sorra nyitnak az óvodák. Van, akiknél izgatott várakozás előzi meg, van, akinek felér egy foghúzással. Üzemeltetőként szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy egy felfrissült környezetbe lépve, könnyebb legyen a szeptemberi ráhangolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.