A Szolgáltató Város
2016. május 1. Több blog
Tudod, szemetet a kukába!
Majdnem 130 ezren hajolgattunk a szemétért április 28. és május 1. között. Nem kényszerből, önkéntesen! Magyarország idén is kapcsolódott a Tisztítsuk meg Európát! programhoz a Te Szedd! akción keresztül. 
Mi is itt maradtunk péntek délután, hogy egy magára hagyott zöldet megtisztítsunk a szutyoktól. Tele is lett néhány 120 literes zsák. Elképesztő, mi mindennel.
Hajoltunk szedtük, meg-megálltunk és közben azon tépelődtünk, hogy miközben a telefonunk tele van appokkal és jópofán pózolunk egy selfie erejéig a szemétszedésre felvett kitaposott csukánkban, miért nem jutottunk már el odáig, hogy értelmét veszítse a közösségi szemétszedés. Folyton azt halljuk, hogy a körülöttünk lévő világ a sok műszaki kütyütől már annyira steril, minden automatikusan működik, kivéve a feleslegessé vált dolgok és a keletkező szemét kezelése. Na, abban az automatizmus megvan: egy lendülettel az erdőszélre vagy a bozótosba. Ebből nem lehet kinőni? Vagy ehhez a feladathoz - tudod, szemetet a kukába - nem lehet végre felnőni?
 
Évről évre szívesen jövünk össze ilyen alkalmakkor, de olyan jó lenne, ha egy jövőbeli Te Szedd akció során nem szemetet, hanem gyümölcsöt szedegethetnénk…