A Szolgáltató Város
2016. április 22. Több blog
„Nekem ez bejön!”
Láttunk éppen elég elrettentő példát arra, hogyan pusztítjuk Földünket. 
A tengereken, óceánokon hullámzó szemétszigeteket, az abba gabalyodó állatokat. De olyan távolinak tűnt, mert nekünk sem tengerünk, sem óceánunk nincsen. Aztán láttunk a hó olvadása után előbukkanó szeméthegyeket, de ezt sem tudtuk magunkénak érezni, mert nekünk nincsenek hófödte hegycsúcsaink. 
De azt mi is érezzük, hogy már az áprilisi napsütés is lehet égető, az időjárásunk egyre szélsőségesebben alakul. Bosszankodunk eleget azon, hogy a szelektív szigetek környékét egyesek szemétlerakónak használják. Ebben a sokat emlegetett 24. órában, - amikor valamit talán mégiscsak tehetünk környezetünkért - kifejezetten üdítő, hogy egy Föld Napja rendezvényen ennyi szempár győz meg arról, hogy a szelektív gyűjtés, nekik már természetes. 
 
Úgy szeretném világgá kürtölni, hogy végre eljutottunk idáig, hogy az alsó tagozatos korosztály teljesen tisztában van a szelektív hulladékgyűjtés módjával, annak fontosságával, tudja, hogy a hulladék hasznos is lehet, ha abból termék lesz.
 
Nem állunk meg! Oktató programunkkal megyünk tovább, iskoláról, iskolára emlékeztetünk rá mindenkit, mert úgy látjuk, ahogy ők is mondták, ez bejön!