A Szolgáltató Város
2016. április 1. Több blog
Indul a fűnyírás!
Nemcsak a kiskertekben kerülnek elő a fűnyírók. A mi gépeink is készen állnak, hogy eltűntessék a ringatózó pitypangmezőket és az első zsenge, ámde nagyra nőtt fűszálakat.
Hát nem egy kiskerti fűnyíró tologatás az, ami nap mint nap a városban zajlik. A majd tízkilós fűkaszával talpon egész nap, teljes védőfelszerelésben még a nyári negyven fokban is, vigyázva autóra, gyalogosra, felverődő kavicsra, embert próbáló és felelősségteljes munka. 
A fűnyíró traktorban töltve a napot sem üdítő az egész napos ücsörgés és „dodzsemezés”, merthogy hasonló elven működik a járgány. Van egy előre-, meg egy hátra-menet pedál, egy kar meghúzásával adjuk a gázt, szabályozva a sebességet és nyeljük a port rendületlenül. Mondhatom, mert kipróbáltam. Egy kört tettem, de kirázta minden porcikám és kisebb halláskárosodást is elszenvedtem, oké nem volt rajtam fülvédő. Nem váltanék, de akik csinálják, őket becsülöm!
Teszik a dolgukat szorgalmasan, és hogy éppen merre járnak, követhető lesz jövő héttől itt, a honlapon futó fűnyírási naptárban!