A Szolgáltató Város
2016. március 29. Több blog
Miért?
Nem hiszem el! Idáig elvonszolta, aztán itt hagyta.
De miért? Kérdezem már századszorra és ezredszerre. Ingyen átvesszük, ingyen odamegyünk érte, a hulladékudvarba ingyen leadhatja. Ha ide ki tudta hozni utánfutóval, akármivel, akárhogy és ki tudta pakolni, miért nem vitte olyan helyre, ahol átveszik? INGYEN!
 
Mindig fanyalogva nézzük a bezzeg városokat meg a bezzeg osztrákokat, ahol minden négyzetcentiméternyi zöldet gondoznak és egyesek szerint már betegesen szelektíven gyűjtenek. Hát lehet nézegetni, meg fanyalogni, addig, amíg mindig akad egy elvetemült, aki az emberi butaság és gondatlanság mételyében mártózva újra és újra megteszi. És az is bűnös, aki ezt látja, de hallgat. Ezzel gyakorlatilag besegít abba, hogy a lom, a rossz hűtő meg a lyukas abroncs, a sittel együtt a kuka mellé, a gyűjtőszigetek köré, az árok szélére vagy parkerdőinkbe kerüljön.
 
És ami még szörnyű, hogy például egy parkerdőbe rejtett fürdőszoba felújítás maradékának híre lehet, hogy csak hetekkel később jut el hozzánk. A szél elfújja, az eső elmossa vagy még rosszabb, belemossa a talajba. Nos, ezen a helyzeten talán valamennyit tudunk javítani. Kitaláltunk egy megoldást! Hamarosan jövünk az ötlettel!