A Szolgáltató Város

A VKSZ Zrt. vállalja a síremlékek kőfelületeinek tisztítását környezetbarát gépi technológiával.

Technikai információk a tisztító berendezésről és a szóróanyagról

A sírkőtisztítás során használt berendezés egy hordozható finomszemcse szóró készülék, mely egy, a technológiával 30 éve foglalkozó, piacvezető holland cég terméke. A gép sűrített levegő segítségével juttatja  a szóróanyagot a tisztítandó felületre, melyet mobil csavar kompresszor segítségével a helyszínen állítunk elő. A sírkövek tisztításánál a felület szennyezettsége mutatja az alkalmazni kívánt szóróanyagot. A tisztításnál maximum 3 bar nyomást használunk (egy családi házban a víznyomás 4-6 bar)!

A munkavégzés során kizárólag környezetbarát szemcsével dolgozunk. A kvarchomok használata kizárt, mind az emberi egészségre, mind pedig a környezetre gyakorolt hatása miatt! 

Takarítást követően, az esetlegesen talajon, fűben maradó csekély mennyiségű szóróanyag nem okoz környezeti terhelést!

 A tisztítás menete

Az egyeztetés minden esetben a megrendelő ügyfél bevonásával helyszíni bejárással történik.

A tisztítást megelőzően a sírt több oldalról le is fotózzuk, különös tekintettel a látható sérülésekre, elkerülendő a későbbi esetleges reklamációt. Ezt követően a sírtáblát, és az egyéb díszítéseket letakarjuk (festék lepattogzás, fényképek sérülése stb.). A csak kerettel rendelkező sírok esetén a föld, és virágok szintén letakarásra kerülnek, hogy megóvjuk a virágokat, és a takaróföldet a kiszóródástól!

Fenti óvintézkedések után kezdjük csak a sírkő fizikai tisztítását! A munkavégzés után védőtakarók eltávolítása, takarítás, majd a sír ismételt fotózása következik!

 Fontos információk a megrendelők számára

A sírkövön látható sérülések a tisztítást követően hangsúlyosabban fognak látszani!

A beton felületeken az időjárás (felfagyás, minőségi hibák), valamint az idő múlásával bekövetkezett sérülések miatt előfordulhat a lazább részek leválása, illetve a már mozgó sírtámlákért további felelősséget sajnos nem tudunk vállalni!

A dísznövények, virágok - gondos takarás ellenére bekövetkező - sérüléséért szintén nem tudunk felelősséget vállalni!

Az így keletkezett hibákat a megrendelőnek saját költségén kell helyreállíttatnia!

Abban az esetben, ha a fentiek kivételével valamilyen káresemény bekövetkezne (például a sírtábla leesik, a sírkőfedél betörik) a megbízott vállalkozás felelősség biztosítása terhére az okozott kárt helyreállíttatjuk!

A munka végeztével a megrendelőinkől szeretnénk egy beleegyező nyilatkozatot kérni, hogy az adott tisztítást referenciaként felhasználhassuk, természetesen kitakart nevekkel, pontos helyszín meghatározása nélkül a vonatkozó jogszabályoknak (GDPR) történő megfeleléssel.

Az árakat és a referenciákat az ITT olvasható tájékoztató tartalmazza.

Kérjük forduljanak hozzánk bizalommal!