A Szolgáltató Város

A vásárcsarnok 1960-as évek közepétől, közel 10 év alatt érte el akkori formáját és 1973-ban készült el.
Kezdetben a Városi Tanács VB Termelés Ellátás Felügyeleti Osztály keretén belül mint Vásárcsarnok Igazgatóság működött.
Pénzügyi szempontból 1984. július l-től önálló gazdálkodási egység lett.

1991. július 1.-vel a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyszemélyes Kft-jévé alakította, vagyonát a Városfejlesztési és Befektetési Rt-be apportálták be.

1999. első félévében a vásárcsarnok épületét felújították. Tetőszerkezetet cseréltek, a bitumenes aljzat helyett járólapot kapott. A régi fabódékat elbontották, egységes pavilonokat építettek. Külön kazánház látja el a csarnok, üzletek és pavilonok fűtését, valamint központi melegvízzel.  Az őstermelők árusító asztala kevesebb lett helyettük pavilonok épültek.

A Vásárcsarnok Igazgatóság működése idején a csarnok épületén kívül iparcikk  piac is az Igazgatósághoz tartozott. A Kft megalakulása után ennek a területnek a működtetését a Városfejlesztési és Befektetési Rt. vette át.  Az iparcikkpiacon ruházati, cipő, háztartási cikkeket árusítanak.

2007. július1-től a Veszprém Város Önkormányzata a város területén belül cégösszevonást alkalmazott és a Vásárcsarnok Kft. beolvadt a "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-be. Jelenleg, mint Piac és Vásárcsarnok Üzem működik.