A Szolgáltató Város
 A Vásárcsarnokban este zárás után nem maradhat áru, illetve göngyöleg, mert zavarná a napi takarítási feladatokat. Az őstermelőknek lehetőségük van térítés ellenében pince bérlésére, vagy csak 1-1 m2 hely bérlésére, akár 1 éjszakára is közös pincehelyiségben. Ezt az igényt délután a helypénzszedőnek kell jelezni.
Az árusoknak a kirakodás után gépkocsijukkal el kell állni a vásárcsarnok mellől, hogy a vevőknek biztosítani tudjunk parkolóhelyet a vásárláshoz.
A bérelt asztallal rendelkező őstermelőknek ingyenes parkolóhelyet biztosítunk keddi és pénteki napokon a nyugdíjasház melletti parkolóban, másoknak ingyenes parkolóhely csak a közeli Balaton Pláza alatti parkolóban van.
 
Éves asztalbérlethez a honlapon található nyomtatvány kitöltésével, és a Vásárcsarnok vezetőjéhez való eljuttatásával lehet a következő évre asztalt igényelni. Ezt november hónapban kérjük megtenni!

Napi asztaligényléshez az előző pontban leírt módon lehet asztalt bérbe venni.

A vásárcsarnok hétfőtől szombatig 5.30-tól nyitva van az árusító kereskedők, őstermelők számára.  Telefonon lehet érdeklődni a helypénzszedőktől a szabad helyek felől (melyik nap vannak üres elárusító asztalok, melyiket lehet elfoglalni, stb.) Telefonszámunk: 88/ 427-744.
Aki személyesen érkezik reggel, annak a helypénzszedők adnak helyet, de mindenképpen érdemes előtte napon telefonon bejelentkezni, mert vannak napok amikor minden bérlő itt van és nincs hely.
 
 A veszprémi piacon érvényes őstermelői igazolvánnyal lehet árusítani. Ezt a helyi falugazdásznál lehet kiváltani. Az őstermelőknek be kell lépni az Agrárgazdasági Kamarába is. 
A kiváltás után be kell jelentkezni a NAV-hoz (Nemzeti Adó és Vámhivatal), őstermelőként adószámot kell kiváltani. Az adószám birtokában nyugtatömböt kell vásárolni a nyomtatványboltban. A nyugtatömbbel és az érvényes őstermelői igazolvánnyal lehet árusítani zöldséget, gyümölcsöt, virágot a piacon.
Amennyiben feldolgozott zöldséget, gyümölcsöt, (szörp, befőtt, lekvár, savanyúság, aszalt termékek) kívánnak értékesíteni a helyi Kormányhivatal Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatalánál kell termelői regisztrációs számot kérni az árusításhoz. A hivatal munkatársai felkeresik az őstermelőt, az áru előállítása helyszínét megtekintik, ezután adják ki az engedélyt a feldolgozott termékek gyártására.
Frissen vágott baromfi, füstölt hús, tej, tejtermék árusításához a helyi állatorvos igazolása szükséges. Ezt egyszer kiadják egy évre, illetve minden árusítási nap előtt be kell vizsgáltatni a terméket és ezt az igazolást is kell hozni az árusításhoz.