A Szolgáltató Város

Az ügyfélszolgálati irodában parkolási bérlet vásárolható. A parkolási célra meghatározott típusú és áru, éves és időszakos bérletek válthatóak. Az éves bérletek a tárgyév december 31. napjáig érvényesek. A 3,5 tonna önsúly feletti járművekre a bérlet nem igényelhető. A bérleteket a rendszer üzemeltetője forgalmi rendszámra szólóan, sorszámozással ellátva és nyilvántartva állítja ki. A biankó bérletek esetén a nyilvántartások forgalmi rendszámot nem tartalmaznak. A bérletet fajtájától függően az első szélvédőre belülről, vagy a szélvédő mögötti műszerfalra kívülről jól látható és ellenőrizhető módon kell elhelyezni.

E-bérlet vásárlásához elsőként a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. parkolási csoportjának elektronikus bérletvásárlás oldalán kell regisztrálni. Ezt a szolgáltatást kizárólag a „VKSZ” Zrt. által regisztrált autósok vehetik igénybe 2018. 03.01-től.

A regisztrációhoz a gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának adataira, a gépjármű adataira, valamint az adott bérlet-típushoz szükséges okmányok benyújtására van szükség. A regisztráció kezdeményezésére elektronikus úton a  http://netberlet.mininform.hu/veszprem webes felületen, illetve személyesen az ügyfélszolgálati irodában van lehetőség 2018.03.01-től. Regisztrált autó az, amelynek regisztrációját az ügyfélszolgálati iroda visszaigazolta.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy kedvezményes vagy a parkolóházba, illetve a mélygarázsba érvényes parkolóbérlet, ezen az oldalon nem elérhető.

Kérjük, hogy a regisztrációhoz szükséges belépéshez szíveskedjen megadni a rendszámot kötőjel nélkül (pl. ABC123) és a forgalmi engedély számát melyet az EUROTAX KÓD mezőben talál.

Az alábbiakban a parkolóautomaták helyes használatához nyújtunk segítséget.
 
 1. lépés Meg kell nyomni a START gombot. (Szoláros gép esetén a kijelző mellett van egy villogó gomb, azt kell megnyomni, és megjelenik a képernyő)
 
 
 
 
 

2. lépés Ki kell választani, hogy mit szeretne az ügyfél – parkolni autóval, vagy tehergépkocsival, busszal, vagy pótdíjat szeretné rendezni. Ha autóval szeretne parkolni, nyomja meg az SZGK gombot, melyen egy kis autó jelzés van.

 

 

 

3. lépés Ki kell választani, hogy érmével szeretné a parkolójegyét kifizetni, vagy parkoló kártyával.

 

 

 

4. lépés Be kell írni a gépjármű rendszámát, ami rányomtatásra kerül a jegyre. (A rendszám az ellenőrzéshez szükséges, nem tárolja az automata rendszere sehol.) A rendszám beírása után meg kell nyomni a FOLYTATÁS gombot.

 

 

 

5. lépés Itt kell bedobni az érméket. Az automata a bedobott érméknek megfelelően ad jegyet. Érmét az automata nem ad vissza. Majd a FOLYTATÁS gombra kell kattintani.

 

 

 

6. lépés A kinyomtatott jegyet a jegykiadó nyílásból ki lehet venni, és ki kell helyezni a gépjármű első szélvédője mögé, jól látható helyre.

 

 

Abban az esetben, ha a pótdíjat az automatánál kívánja rendezni a 2. lépésnél a pótdíj befizetés gombot kell választani, és a többi folyamat ugyan úgy folytatódik. A folyamat végén az automata kinyomtat egy bizonylatot, amit a fizetési felszólítással együtt a parkolási csoport ügyfélszolgálati címére el kell juttatni.

Amennyiben az automata nem működik a következő hibát írja ki:

 

 

 

Az automaták 10, 20, 50, 100 és 200 forintos érmével működnek. A pénzbedobó nyílásba kell az érméket bedobni. Az automatán felirat jelzi, hogy mit kell tenni. Minimális díj sárga zónában 25,-Ft, zöld zónában 50,-Ft, piros zónában 80,-Ft.

Az automaták parklókártyával is működnek. A meglévő kártyákat az üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában lehet feltölteni. Ha a parkolókártyákról lefogy az összeg, akkor a kártya értékének megfelelően, térítés ellenében az ügyfélszolgálaton feltölthető.

Akinek a régi automatához meglévő chipkártyáján leparkolható pénzösszeg van, azt az új parkolókártya megvásárlásakor 2016. évben jóváírjuk a kártyán. Az új parkolókártya díja 2.000,-Ft.

2014. július 1-től indult el az országosan egységes mobilparkolási rendszer, amely az autósok számára az ország minden közterületi parkolási övezetében biztosítja a készpénzkímélő parkolás lehetőségét. További részletes információ a www.nemzetimobilfizetes.hu oldalon található.

Az ügyfélkapu lehetőséget biztosít az ügyfelek számára parkolási vétségeinek körülményeinek megtekintésére, valamint pótdíj tartozásuk rendezésére a vkszrt.hu honlap parkolási üzem felületén belül az ügyfélkapu fül alatti következő linken: ugyfelkapu.mininform.hu/veszprem

Az ügyfélkapu használatához, a gépjármű szélvédőjére kihelyezett fizetési felszólításon, vagy a postai úton érkezett felszólító nyomtatványon található azonosító (7 számjegy), illetve a gépjármű forgalmi rendszámának megadása szükséges. A Belépés gomb megnyomása után, az ügyfélkapu felhasználási feltételeinek elfogadása szükséges a parkolási vétség részletes körülményeinek, bizonyítékainak megtekintéséhez.

Az online befizetés csak a peresítési eljárás kezdetéig lehetséges, valamint csak a követeléssel megegyező befizetésre nyílik lehetőség. Ezt követően – fizetési meghagyás vagy a végrehajtás esetekben – tájékoztatás kérésére fel kell keresni az ügyfélszolgálatot. A pótdíj összege mellett kihelyezett „Fizetés” funkciógomb segítségével tudja kezdeményezni. Természetesen az interneten keresztül történő fizetéshez, további fizetési feltételek elfogadására van szükség. Ezek után a bank oldalára való tovább lépéshez az erre kijelölt funkciógomb használata szükséges. Ennek használata után az ügyfélkapu oldal átirányítja az ügyfelet a bank oldalára, amit üzenettel is jelez. Internetes fizetéshez a banki oldalon az ügyfélnek meg kell adnia a bank által kért azonosító adatokat, és azokat továbbítja a bank felé. Ha a befizetendő összeg eltér a követeléstől, azt a banki rendszer visszautasítja. Sikeres tranzakció esetén, az ügyfél számlakérési igényét is jelezheti az ügyfélkapu oldalon. Ebben az esetben további adatok megadására van szükség. Lehetőség van a készítendő számla postacímre történő megküldésére is, ennek feltétele a levelezési adatok kitöltése. Amennyiben sikeres volt a befizetés, úgy a parkolási vétség jellemzői között a pótdíj összegénél 0 Ft, míg az eset állapotánál Befizetve felirat jelenik meg.

 A VKSZ Zrt. által üzemeltetett elektromos töltők Veszprémben
 
AC álló elektromos töltő (Köd utca, Nyugdíjasház alatt)
Műszaki információk:
1 db Type2 aljzattal szerelt, 22 kW teljesítményű
Töltési idő: 2-3 óra
 
 
AC fali elektromos töltő (Bagolyvári Parkolóház)
2 db Type2 aljzattal szerelt, 2 X 22 kW teljesítményű
Töltési idő: 2-3 óra
 
DC elektromos töltő (SZMT parkoló, Veszprémi Piac és Vásárcsarnok melletti terület)
DC ágon 50 kW, AC ágon 22 kW teljesítményű
DC és AC (Type2 aljzat) együtt használható
Két DC csatlakozó közül (Chademo és CCs) egyszerre csak az egyik lehet aktív
Töltési idő: 2-3 óra
 

Beléptető rendszer

 

Jegykiadó és beléptető

 BELÉPÉS - A bejárati sorompónál jegykiadó automata került elhelyezésre. A nyomógomb megnyomását követően a nyomtató vonalkódos parkoló jegyet készít. A parkoló jegyre a parkoló neve, sorszám, dátum, idő, a jegy elvesztése esetén fizetendő büntetés, a vonalkód és tájékoztató információk kerülnek. Az útburkolat alá induktív hurok kerül, mely érzékeli a gépjármű jelenlétét, és parkoló jegy nyomtatása csak ebben az esetben történik. A fizető parkoló rendszer érzékeli a jegy elvétét, és nyitja a sorompót. Délután 16:00 órától a parkolóház be – és kijáratait, rácsfüggönnyel zárjuk. A be- és kijutás csak parkolójeggyel és érvényes bérlettel lehetséges ni, ezért a bérletet és a jegyet a parkolás időtartama alatt mindig magunknál kell tartani.

A fizető parkoló rendszer bejáratánál 3 karakteres, 7 szegmenses ledbetétekkel ellátott, kivilágított tábla mutatja a szabad parkolóhelyek számát.

 

Fizető automata

 FIZETÉS az automata fizető terminálnál - A parkolóból távozás előtt a parkoló jegyet a fizető terminál vonalkód olvasója elé kell tartani. A fizető parkoló rendszer a vonalkódból olvassa le a parkolással töltött időt, melyet képernyőn jelenít meg, a fizetendő parkolási díjjal együtt. A fizetés megtörténte után a fizető parkoló rendszer nyugtázza a fizetés tényét, és nyugtát nyomtat. A fizető parkoló rendszer ezt követően a fizetéshez tartozó vonalkóddal rendelkező jegyet már kiengedi a parkoló területéről.

Többnyelvű fizetési lehetőség, (angol, német, magyar).

 

Jegyolvasó és kiléptető

 KILÉPÉS - A két kijárati sorompónál jegyolvasó automaták állnak. A parkoló jegyet a vonalkód olvasó nyílásba kell tartani, ahol egy lézeres egység a vonalkódot leolvassa. A parkoló rendszer a vonalkódból állapítja meg, hogy megtörtént-e a fizetés. Ha igen, nyílik a sorompó. Az útburkolat alá induktív hurok kerül, mely érzékeli a gépjármű jelenlétét, és a sorompó nyitása csak ebben az esetben történik. Probléma esetén, nagyméretű szöveges kijelző tájékoztatja az ügyfelet. 

Délután 16:00 órától, másnap reggel 8:00 óráig rácsfüggöny zárja a be és kijáratot. A kijárati sorompó előtt automatikusan nyílik, ahogy az autót érzékeli.

 

A parkolóház díjtételeiről itt olvashat.

A.) Alkalmi parkolóvendégek

 1. Hajtson a bejárati sorompóhoz! A terminálon található gomb megnyomásával kérjen jegyet! A jegy elvétele után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik. Az áthaladás megkezdésére 30 másodperce van. Délután 16:00 órától másnap reggel 8:00 óráig a rácsfüggönyök leeresztésre kerülnek, illetve a személyi bejárók zárva lesznek, de a vonalkódos jegyével tudja nyitni ezeket. Kérjük, vonalkódos jegyét mindig tartsa magánál!
 2. Állítsa le a járművet egy szabad parkolóhelyre! Húzza be a kéziféket, az ajtókat és ablakokat gondosan zárja be! A lift vagy a lépcsőház használatával elhagyhatja a parkolóházat. A bejáratnál kapott jegyet vigye magával!
 3. A visszaérkezéskor a parkolóházba úgy juthat be, hogy vonalkódos jegyét a vonalkód olvasóhoz tartja,ezt követően a személyi bejáró ajtaja kinyílik. Mielőtt a járművéhez megy, egyenlítse ki a parkolási díjat a kijárati sorompók előtt elhelyezett automatánál vagy a 4. szinten lévő automatánál! Csúsztassa a jegyet vonalkóddal felfelé a jelzett nyílásba! Az automata kijelzőjéről olvassa le a fizetendő díjat! Fizessen a jelzett érmékkel és/vagy bankjegyekkel! Vegye el a jegyét és a visszajáró pénzt! Igény esetén a megfelelő gombbal kérjen fizetési igazoló szelvényt! Figyelem! A fizetéstől számított 10 percen belül el kell hagynia a parkolóházat. Ennél hosszabb idő eltelte esetén a többlet parkolás díját az automatánál kell megfizetnie. Leengedett rácsfüggöny a kijáratnál automatikusan kinyílik, de a kijárati terminálnál le kell olvastatni jegyét! 
 4. A járművel hajtson a kijárati sorompóhoz! A jegyet csúsztassa vonalkóddal felfelé a terminál kártyaolvasó nyílásába! Az érvényesség ellenőrzése után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.

B.) Bérlőkártyával rendelkező parkolóvendégek

 1. Hajtson a bejárati sorompóhoz! A terminálon található kártyaolvasó elé tartsa bérletét! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyát! Ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik. Délután 16:00 órától másnap reggel 8:00 óráig a rácsfüggönyök leeresztésre kerülnek, illetve a személyi bejárók zárva lesznek, de a vonalkódos bérletével tudja nyitni ezeket. Kérjük, vonalkódos bérletét mindig tartsa magánál! 
 2. Állítsa le a járművet egy szabad parkolóhelyre! Húzza be a kéziféket, az ajtókat és ablakokat gondosan zárja be! A lift vagy a lépcsőház használatával elhagyhatja a parkolóházat. A vonalkódos bérletét vigye magával! 
 3. Visszatérés után hajtson a kijárati sorompóhoz! Leengedett rácsfüggöny esetén, az automatikusan nyílik. A bérletét tartsa a terminál kártyaolvasó elé! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyáját, ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.

C.) Elveszített vagy olvashatatlan jegy esetén

 1. Menjen a fizető automatához! Az érintőképernyőn található „Elveszett jegy” gombot nyomja meg!
 2. Fizesse ki a jelzett összeget a megfelelő érmék és/vagy bankjegyek segítségével!
 3. Vegye el és vigye magával az automata által nyomtatott bizonylatot, melyen a kihajtási vonalkód szerepel!
 4. Hajtson a kijárati sorompóhoz! A terminálon található nyílásba helyezze be a kihajtási kódot! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyáját, ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.

A parkolóház parkolóhelyeit igénybe lehet venni:

 • a helyszínen váltott jeggyel;
 • nappali bérlettel 6.00-18.00 óráig;
 • éjszakai bérlettel 18,00 órától-8,00 óráig;
 • egész napos és kedvezményes lakossági bérlettel 0.00-24.00 óráig.

(1) A parkolóházra váltott éves bérlet, a váltást követő naptól, a váltást követő év január 10. napjáig érvényes. Az évközben megváltott bérletek ára az egész éves bérlet árának hónapok szerint elosztott arányos része.

(2) A havi, illetve a heti bérlet a megváltás időpontjától érvényes az azt követő 30. illetve 7. napig a bérlettípusnak megfelelő üzemidőben. Hosszabb időszakra is váltható a havidíj többszörösének megfizetésével.

(3) A parkolóházban lévő parkolóhely nem vehető igénybe 2,1 m magasságot, 5 m hosszúságot meghaladó gépjárművel, továbbá nem használható pótkocsi és utánfutó elhelyezésére.

(4) A parkolóház nem vehető igénybe a közlekedésben való részvétel feltételeivel nem rendelkező, illetve a közlekedésben részt nem vevő reklámozási céllal elhelyezett járművek elhelyezésére.

(5) A parkolóházban nem vehető igénybe a közterületi parkolóhelyekre megállapított díjfizetési mentesség és kedvezmény.

(6) A védett környezetvédelmi övezetben lakóhellyel rendelkező, de a telken belül gépkocsi beállóval nem rendelkező magánszemélyek a Bagolyvári parkolóházban kedvezménnyel vásárolhatnak bérletet, és/vagy a lakóhelyükhöz legközelebb eső felszíni parkolóban lakossági bérletet vásárolhatnak.

(7) Amennyiben a város területén konferencia kerül lebonyolításra, melyhez a Bagolyvár parkolóház kapacitása elengedhetetlenül szükséges, ez esetben a kedvezményesen kiadott parkolási jegyek a konferencia idején használhatók.

(8) A parkolóház teljes területén a KRESZ szabályai az irányadóak. A gépjárművek a parkolóház teljes területén 10 km/h sebességgel közlekedhetnek.

(9) Ha a parkolóházat igénybevevő a be- és kilépéshez átvett parkolójegyet elveszti, úgy 2.000,-Ft pótdíj helyszínen történő (pénztár ill. automatáknál) megfizetését követően hagyhatja el a parkolóházat. Amennyiben az igénybevételt időtartama az egy naptári napot meghaladja, és az igénybevevő a parkolójegyet elveszti, akkor kilépéskor az igénybevétel megkezdésétől eltelt minden naptári nap után köteles a pótdíjat megfizetni.

(10) Kötbér (a parkolóház rendjének megsértése, a parkolóház használatának nem megfizetése, különösen a forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállítása, vagy parkolási díj megfizetése nélküli távozás esetén) 20.000,-Ft.

1. Általános rendelkezések

1.1. A parkolóház szolgáltatásainak, területének igénybevétele, használata kizárólag a parkolóház tulajdonosa, hasznosítója illetve megbízásából üzemeltetője (továbbiakban: Üzemeltető) és a parkolóhelyet parkolás céljából igénybe vevő ügyfél, illetve bérlő (továbbiakban: Bérlő, együttesen: Felek) között érvényes létrejött és hatályos használati illetve bérleti szerződésben (továbbá: Bérleti Szerződés) foglaltak szerint, a szerződés megkötése után engedélyezett.
1.2. Rövid idejű parkolás esetén Felek között a – rövid lejáratú – Bérleti Szerződés a parkolási belépőjegy automatából történő kézhezvétellel jön létre (ha tulajdonos a parkolóház igénybevételéért, használatáért díjat nem szed, akkor a parkolóház területére való behajtással jön létre), és a parkolási díj megfizetését követően (kivéve díjmentes parkolás) a parkolóház parkolt járművel történő elhagyásával szűnik meg abban az esetben, amennyiben Bérlő a létesítményt szabályszerűen használta, és kártérítési kötelezettsége Üzemeltető felé nem állapítható meg.
Amennyiben Bérlő kártérítési kötelezettsége állapítható meg, úgy a Bérleti Szerződés a kár rendezésével vagy Felek erre vonatkozó külön megállapodásával szűnik meg.
1.3. Bérletes parkolás esetén Felek között a Bérleti Szerződés a számla kiállításával, és aláírásával jön létre, az abban foglalt feltételek szerint hatályos.
1.4. Bérlő a egyben tudomásul veszi, hogy a parkolóház használatára vonatkozó jelen szabályozást megismerte, kijelenti, hogy az előírt kötelmeket maradéktalanul tudomásul vette, azokat – kötelező érvénnyel – betartja, valamint megszerzi a jogot, hogy gépjárművét a parkolóház területén belül, a rendelkezésre álló szabad parkolóhelyeken leállítsa.
1.5. Tűzveszélyes rakományt szállító illetve gázüzemű járművel behajtani, azt a parkolóházban leállítani TILOS!
1.6. A parkoló- vagy tároló helyen éghető folyadékot, éghető gázt – a gépjárműbe épített üzemanyagtartály kivételével – tárolni TILOS! Üzemanyagot, éghető folyadékot, gázt lefejteni, a gépjárművet üzemanyaggal feltölteni, tűzveszéllyel járó tevékenységet folytatni, berendezésen javítást végezni a parkolóház területén TILOS!
1.7. Aki tűzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a parkolóház tűzjelzésre rendszeresített eszközein keresztül és / vagy telefonon, vagy személyesen a parkolóház információs szolgálatánál.
1.8. A parkolóházban az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban rögzített tűzveszélyességi osztályba sorolható anyagok tárolása TILOS!
1.9. Dohányzás és nyílt láng használata TILOS! Tűz esetén minden, nem a tűz eloltásával foglalkozó személynek a parkolóházat a legrövidebb úton – a kijelölt menekülési útvonalakon keresztül – el kell hagynia.
1.10. A rámpákon gyalogosan illetve a parkolóház bármely területén gördeszkával, görkorcsolyával közlekedni balesetveszélyes és TILOS!
1.11. Az Üzemeltető engedélye nélkül a parkolóház teljes területén TILOS fényképezni, filmfelvételt készíteni, alkalmi-, kereskedelmi-, reklám-, propaganda tevékenység folytatása, megállító táblák, falragaszok, szórólapok, stb. elhelyezése, utcazene szolgáltatása. TILOS csomagot, poggyászt őrizetlenül hagyni.
1.12. 14 év alatti személyek csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak a parkolóház területén.
1.13. A parkolóházban minden személy csak saját felelősségére tartózkodhat.
1.14. TILOS koldulni, kéregetni!
1.15. TILOS bármely olyan tevékenység folytatása, amely közerkölcsöt sért!
1.16. TILOS forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállása.  

2. Magatartási szabályok

2.1. A parkolóház teljes területén a KRESZ szabályai érvényesek. Gépjárművek a parkolóház teljes területén, beleértve a be és kihajtó rámpákat is, maximum 10 km/h sebességgel közlekedhetnek. Az összekötő- és gyalogos utakat, a be- és kijáratokat, a menekülési útvonalakat, a tűzoltóság illetve a technikai személyzet számára fenntartott vagy bármely más okból forgalom elől elzárt területeket TILOS leállított járművekkel vagy más tárgyakkal eltorlaszolni.
2.2. Üzemeltető utasításait Bérlő mindenkor maradéktalanul köteles teljesíteni.
2.3. A járművet leállítása után szabályszerűen be kell zárni, és a parkolóházat haladéktalanul el kell hagyni. A motor hosszas járatása TILOS! Gépjárművön karbantartási, tisztítási és javítási munkálatok a parkolóház területén nem végezhetők.
2.4. Bérlő, a parkolóház berendezésében okozott kárt haladéktalanul köteles Üzemeltetőnek bejelenteni. A parkolóház elkerülhető szennyeződéseinek eltakarításával járó költségeket okozója köteles megtéríteni.
2.5. A parkolóház területén minden technikai és közlekedés biztonsági berendezéshez nyúlni TILOS, kivéve veszély helyzet esetén a vészjelző berendezések használatát (pl.: tűzjelző), továbbá a szolgáltatás berendezéseit (pl. szociális helyiségek).
2.6. A parkolóház területén érvényes közlekedési szabályok megszegése esetén Bérlő a díjszabásban rögzített összegű külön eljárási díjat köteles fizetni. A díj megfizetésével azonban Üzemeltető ezen összeget meghaladó kár megtérítése iránti igénye változatlanul fennmarad.

3. Üzemeltető felelőssége

3.1. Üzemeltető kizárólag arra vállal kötelezettséget, hogy a jármű parkolásához szükséges helyet használható állapotban Bérlő rendelkezésére bocsátja. Üzemeltető nem köteles a parkolóházat fűteni, padlózatot folyamatosan száraz állapotban tartani, továbbá a járműveket illetve azokon/azokban és a parkolóház területén található tárgyakat felügyelni, őrizni vagy megóvni,
3.2. Üzemeltető kizárólag azokért a károkért tartozik felelősséggel, amelyeket ő maga, személyzete vagy kisegítő személyzete – akikért a vonatkozó jogszabályok alapján felel – szándékosan vagy gondatlan magatartásával okozott. Harmadik személy által okozott károkért Üzemeltető nem felel.
3.3. Lopásból, gépkocsi feltörésből, harmadik személy egyéb erőszakos cselekményéből eredő esetleges károk illetékes rendőrkapitányságnak történő bejelentése Bérlő kötelezettsége.
3.4. Az Üzemeltető a parkolóházba telepített megfigyelő rendszerének felvételeit csak jogi személynek, szervezetnek köteles rendelkezésre bocsátani.
3.5. Üzemeltető nem felel olyan károkért, amelyeket közvetve vagy közvetlenül vis major okoztak.

4. Bérlő felelőssége

4.1. Bérlő a parkolóházba telepített egyéb szolgáltatásokat kizárólag saját felelősségére és kárveszélyére veheti igénybe. Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a járműben hagyott tárgyakért, értékekért, a jármű állagáért, stb.
4.2. A parkolóház területén őrizetlenül hagyott, ismeretlen eredetű csomagokat Üzemeltető – a csomag felnyitása illetve a csomag tartalmának vizsgálata nélkül – megsemmisíti, vagy megsemmisítésre elszállíttatja. Ezen intézkedésekből adódóan keletkező esetleges károkért Üzemeltető semmilyen felelősséggel nem tartozik.

5. Díjak és díjfizetés

5.1. A díjak és díjtételek megállapítására az üzemeltető jogosult.
5.2. Üzemeltető az érvényes parkolási díjakat, illetve a nyitvatartási időt a parkolóházban elhelyezett hirdetményein teszi közzé.
5.3. Mozgáskorlátozott kártya a parkolóházban nem jogosít díjmentességre.
5.4. A parkolóházból kihajtani csak a parkolási díj megfizetését követően illetve érvényes bérlettel szabad. Amennyiben Bérlő parkolási díj megfizetése nélkül kísérli meg elhagyni a parkolóház területét, úgy ha nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani parkolási idejét, Üzemeltető a díjszabásban közzétett napoknak megfelelő parkolási díjat követelhet. Ezen felül Üzemeltető a parkolóház rendjének megsértése miatt a 6. pontok szerinti követeléseket érvényesítheti.
5.5. Amennyiben egy jármű két vagy több parkolóhelyet is elfoglal, akkor – a helyfoglalás mértékének megfelelően – többletdíjat kell fizetni.

6. Kaució, kártérítési költségek, biztosíték

6.1. Amennyiben Bérlő parkolójegyét elveszíti, köteles személyi adatait az eljáró személyzet részére jegyzőkönyvbe diktálni, okmányait (személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, forgalmi engedély) azonosítás, adategyeztetés, ellenőrzés céljából felmutatni, és az eseményről készült jegyzőkönyvet aláírni. Ha hosszabb parkolási idő nem bizonyítható, úgy Bérlő a díjszabásban közzétett napoknak megfelelő parkolási díjat köteles megfizetni Üzemeltető részére.
6.2. A parkolóház használatának megfizetése, különösen a forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállítása vagy parkolási díj megfizetése nélküli távozás esetén Üzemeltető a díjszabás szerinti erre az esetre meghatározott díj kötbérként való megfizetését követelheti Bérlőtől. Mindezen felül Üzemeltető követelheti minden, a parkolóház rendjének megsértésével kapcsolatos ráfordításának, különösen rendőrségi vizsgálatok, szakértők alkalmazása, javítási munkálatok miatt felmerült költségek, ügyvédi költségek, stb. megtérítését.

7. Az érvényesség időtartama, a jármű eltávolítása

7.1. Egyéb megállapodás hiányában a folyamatos parkolás leghosszabb időtartama 4 hét. Üzemeltető jogosult a parkolóházban parkoló járművet tartalmával együtt Bérlő veszélyére és költségére a parkolóházból eltávolítani, és díjfizetési kötelezettség nélküli közlekedési területen leállítani, a járművet garázson belül áthelyezni, és saját döntése szerint biztosítani, hogy Bérlő a járművel Üzemeltető, vagy annak személyzete közreműködése nélkül ne tudjon a parkolóházból kihajtani,
7.2. Üzemeltetőt a jármű parkolóházból történő eltávolításáig a parkolási díjszabásnak megfelelő díj illeti meg.

8. A teljesítés helye, illetékesség

8.1. A teljesítés helye Veszprém, Bagolyvári Parkolóház (Veszprém, Bagolyvári út 1.), mely parkolóhelyének használatára vonatkozóan bérletet vásároltak, illetve amelyben a rövid időre szóló parkolási jegyet kiváltották.
8.2. Elérhetőségek:
 • Ügyfélszolgálati munkatárs:
  +36 88 411 153
  parkolas@vkszrt.hu
 • Parkolóház karbantartó:
  +36 30 631 4383
 

A mélygarázsban új parkolási rendszer telepítése 2017. június 6-án indult.
Az új rendszer a régihez képest kiegészült több indukciós érzékelővel, és rendszámfelismerő rendszerrel, mely figyeli a bérletek szabályos használatát is. Most már nemcsak a bérlethez, hanem a jegyekhez is rendszámot társít a parkolási rendszer.
Egy bérlethez egy rendszám kapcsolható, és egy bérlettel, csak egy autót lehet bevinni a mélygarázsba.
Aki jeggyel veszi igénybe a parkolási szolgáltatást, szintén rendszámot hozzárendeli a rendszer a jegyhez, és az ott lévő fizető automatáknál ki tudja fizetni a parkolási díjat és a rendszer kiengedi a garázsból.

Rendelkezik még többfajta kimutatási, megfigyelési, riasztási rendszerrel, melyből kinaplózható, hogy mi történik az ott parkoló autók kihajtásánál, fizetésénél. Valamint a mélygarázs kamerákkal van felszerelve a további biztonságos használat, illetve vagyonvédelem érdekében.

 

  
 BELÉPÉS - A bejárati sorompónál jegykiadó terminál és rendszámfelismerő kamera került elhelyezésre. A nyomógomb megnyomását követően kerül nyomtatásra a vonalkódos parkoló jegy. A parkoló jegyre parkoló neve, sorszám, dátum, idő, rendszám, a vonalkód és a parkolási díj kerül feltűntetésre. Az útburkolat alá induktív hurok került, mely érzékeli a gépjármű jelenlétét, és parkoló jegy nyomtatása csak ebben az esetben történik. A fizető parkoló rendszer érzékeli a jegy elvételét, beolvassa a gépjármű rendszámát, és nyitja a sorompót. Adott időszakra, érvényes bérlettel rendelkezőknek, automatikusan nyílik a sorompó a be- és kihajtások során. Probléma esetén, a kijelzőn olvasható a hiba oka, mely tájékoztatja az ügyfelet.
 

 FIZETÉS fizető automatáknál - A parkolóból távozás előtt a parkoló jegyet a fizető automaták vonalkód olvasójába kell helyezni. A parkolójegyet addig bent kell hagyni a vonalkód olvasó nyílásban, amíg a parkolási díj kiegyenlítésre kerül. A fizető parkoló rendszer a vonalkódból olvassa le a parkolással töltött időt, melyet képernyőn jelenít meg, a fizetendő parkolási díjjal együtt. A fizetés megtörténte után a fizető parkoló rendszer nyugtázza a fizetés tényét, és ha nyugtát szeretne parkolásáról, meg kell nyomni a Nyugta felirat mellett lévő gombot, és a bizonylat nyomtatása megtörténik. A fizető parkoló rendszer ezt követően a fizetéshez tartozó vonalkóddal rendelkező jegyet már kiengedi a parkoló területéről. Amennyiben bérlettel rendelkezik az autós, és az érvényességi időn felül parkol, úgy a különbözetet az automatánál tudja rendezni, úgy mint a jeggyel történő parkolás esetében, csak a vonalkódos bérletét kell a vonalkód olvasó nyílásba helyezni. 10 perc áll rendelkezésre a fizetés után, hogy a mélygarázs területét elhagyja az autós.

Többnyelvű fizetési lehetőség, (angol, német, magyar).

 

 KILÉPÉS - A kijárati terminál került elhelyezésre. Amennyiben az automatáknál megtörtént a parkolójegy kifizetése, úgy a kijárati terminál előtti aljzatba telepített hurkokra érve, a rendszámfelismerő rendszer érzékeli, hogy minden rendben van, és automatikusan nyitja a sorompót, és a garázs elhagyható. Adott időszakra, érvényes bérlettel rendelkezőknek, automatikusan nyílik a sorompó a be- és kihajtások során. Probléma esetén, a kijelzőn olvasható a hiba oka, mely tájékoztatja az ügyfelet.

 

A mélygarázs díjtételeiről itt olvashat.

 1. Hajtson a bejárati sorompóhoz! A terminálon található gomb megnyomásával kérjen jegyet! A jegy elvétele után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik. Az áthaladás megkezdésére 30 másodperce van.
 2. Állítsa le a járművet egy szabad parkolóhelyre! Húzza be a kéziféket, az ajtókat és ablakokat gondosan zárja be! A lift vagy a lépcsőház használatával elhagyhatja a mélygarázst. A bejáratnál kapott jegyet vigye magával!
 3. A visszaérkezéskor, mielőtt a járművéhez megy, egyenlítse ki a parkolási díjat a kijárati sorompók előtt elhelyezett automatánál vagy a fal melletti automatánál! Tartsa a jegyet vonalkódos felével a lézersugár elé! Az automata kijelzőjéről olvassa le a fizetendő díjat! Fizessen a jelzett érmékkel és/vagy bankjegyekkel! Vegye el a jegyét és a visszajáró pénzt! Igény esetén a megfelelő gombbal kérjen fizetési igazoló szelvényt! Figyelem! A fizetéstől számított 10 percen belül el kell hagynia a mélygarázst. Ennél hosszabb idő eltelte esetén a többlet parkolás díját az automatánál kell megfizetnie.
 4. A járművel hajtson a kijárati sorompóhoz! A jegyet tartsa vonalkódos felével a terminál kártyaolvasója elé! Az érvényesség ellenőrzése után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.
 1. Hajtson a bejárati sorompóhoz! A terminálon található kártyaolvasó elé tartsa bérletét! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyát! Ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.
 2. Állítsa le a járművet egy szabad parkolóhelyre! Húzza be a kéziféket, az ajtókat és ablakokat gondosan zárja be! A lift vagy a lépcsőház használatával elhagyhatja a parkolóházat.
 3. Visszatérés után hajtson a kijárati sorompóhoz! A bérletét tartsa a terminál kártyaolvasó elé! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyáját, ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.
 1. Menjen a fizető automatához! Az érintőképernyőn található „Elveszett jegy” gombot nyomja meg!
 2. Fizesse ki a jelzett összeget a megfelelő érmék és/vagy bankjegyek segítségével!
 3. Vegye el és vigye magával az automata által nyomtatott bizonylatot, melyen a kihajtási vonalkód szerepel!
 4. Hajtson a kijárati sorompóhoz! A terminálon található olvasó elé helyezze a bérletét! Az érvényesség ellenőrzése után vegye el a kártyáját, ezután a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.

A mélygarázs parkolóhelyeit igénybe lehet venni:

 1. a helyszínen váltott jeggyel;
 2. nappali bérlettel 6.00-18.00 óráig,
 3. éjszakai bérlettel 18,00 órától-8,00 óráig
 4. egész napos bérlettel 0.00-24.00 óráig,
 5. kedvezményes üzleti tulajdonosi bérlettel.

(1) A mélygarázsra váltott éves bérlet, a váltást követő naptól, a váltást követő év január 4. napjáig érvényes. Az évközben megváltott bérletek ára az egész éves bérlet árának hónapok szerint elosztott arányos része.

(2) A havi bérlet az aktuális hónap végéig érvényes. Hosszabb időszakra is váltható a havidíj többszörösének megfizetésével.

(3) A mélygarázsban lévő parkolóhely nem vehető igénybe 2,1 m magasságot, 5 m hosszúságot meghaladó gépjárművel, továbbá nem használható pótkocsi és utánfutó elhelyezésére.

(4) A mélygarázs nem vehető igénybe a közlekedésben való részvétel feltételeivel nem rendelkező, illetve a közlekedésben részt nem vevő reklámozási céllal elhelyezett járművek elhelyezésére.

(5) A mélygarázsban nem vehető igénybe a közterületi parkolóhelyekre megállapított díjfizetési mentesség és kedvezmény.

(6) A belvárosi üzletházban lévő üzletek tulajdonosai a mélygarázsba kedvezménnyel vásárolhatnak 1 db bérletet.

(7) A mélygarázs teljes területén a KRESZ szabályai a mérvadóak. A gépjárművek a parkolóház teljes területén 10 km/h sebességgel közlekedhetnek.

(8) Ha a mélygarázst igénybevevő a be- és kilépéshez átvett parkolójegyet elveszti, úgy 2.000,-Ft pótdíj helyszínen történő (pénztár ill. automatáknál) megfizetését követően hagyhatja el a mélygarázs területét. Amennyiben az igénybevételt időtartama az egy naptári napot meghaladja, és az igénybevevő a parkolójegyet elveszti, akkor kilépéskor az igénybevétel megkezdésétől eltelt minden naptári nap után köteles a pótdíjat megfizetni.

(9) Kötbér (a mélygarázs rendjének megsértése, a mélygarázs használatának nem megfizetése, különösen a forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállítása, vagy parkolási díj megfizetése nélküli távozás esetén) 20.000,-Ft.

1.1. A mélygarázs szolgáltatásainak, területének igénybevétele, használata kizárólag a mélygarázs tulajdonosa, hasznosítója illetve megbízásából üzemeltetője (továbbiakban: Üzemeltető) és a parkolóhelyet parkolás céljából igénybe vevő ügyfél, illetve bérlő (továbbiakban: Bérlő, együttesen: Felek) között érvényes létrejött és hatályos használati illetve bérleti szerződésben (továbbá: Bérleti Szerződés) foglaltak szerint, a szerződés megkötése után engedélyezett.
1.2. Rövid idejű parkolás esetén Felek között a – rövid lejáratú – Bérleti Szerződés a parkolási belépőjegy automatából történő kézhezvétellel jön létre (ha tulajdonos a mélygarázs igénybevételéért, használatáért díjat nem szed, akkor a mélygarázs területére való behajtással jön létre), és a parkolási díj megfizetését követően (kivéve díjmentes parkolás) a mélygarázs parkolt járművel történő elhagyásával szűnik meg abban az esetben, amennyiben Bérlő a létesítményt szabályszerűen használta, és kártérítési kötelezettsége Üzemeltető felé nem állapítható meg.
Amennyiben Bérlő kártérítési kötelezettsége állapítható meg, úgy a Bérleti Szerződés a kár rendezésével vagy Felek erre vonatkozó külön megállapodásával szűnik meg.
1.3. Bérletes parkolás esetén Felek között a Bérleti Szerződés a számla kiállításával, és aláírásával jön létre, az abban foglalt feltételek szerint hatályos.
1.4. Bérlő az egyben tudomásul veszi, hogy a mélygarázs használatára vonatkozó jelen szabályozást megismerte, kijelenti, hogy az előírt kötelmeket maradéktalanul tudomásul vette, azokat – kötelező érvénnyel – betartja, valamint megszerzi a jogot, hogy gépjárművét a mélygarázs területén belül, a rendelkezésre álló szabad parkolóhelyeken leállítsa.
1.5. Tűzveszélyes rakományt szállító illetve gázüzemű járművel behajtani, azt a mélygarázsban leállítani TILOS!
1.6. A parkoló- vagy tároló helyen éghető folyadékot, éghető gázt – a gépjárműbe épített üzemanyagtartály kivételével – tárolni TILOS! Üzemanyagot, éghető folyadékot, gázt lefejteni, a gépjárművet üzemanyaggal feltölteni, tűzveszéllyel járó tevékenységet folytatni, berendezésen javítást végezni a mélygarázs területén TILOS!
1.7. Aki tűzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a mélygarázs tűzjelzésre rendszeresített eszközein keresztül és / vagy telefonon, vagy személyesen a mélygarázs információs szolgálatánál.
1.8. A mélygarázsban az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban rögzített tűzveszélyességi osztályba sorolható anyagok tárolása TILOS!
1.9. Dohányzás és nyílt láng használata TILOS! Tűz esetén minden, nem a tűz eloltásával foglalkozó személynek a parkolóházat a legrövidebb úton – a kijelölt menekülési útvonalakon keresztül – el kell hagynia.
1.10. A rámpákon gyalogosan illetve a mélygarázs bármely területén gördeszkával, görkorcsolyával közlekedni balesetveszélyes és TILOS!
1.11. Az Üzemeltető engedélye nélkül a mélygarázs teljes területén TILOS fényképezni, filmfelvételt készíteni, alkalmi-, kereskedelmi-, reklám-, propaganda tevékenység folytatása, megállító táblák, falragaszok, szórólapok, stb. elhelyezése, utcazene szolgáltatása. TILOS csomagot, poggyászt őrizetlenül hagyni.
1.12. 14 év alatti személyek csak szülői felügyelettel tartózkodhatnak a mélygarázs területén.
1.13. A mélygarázsban minden személy csak saját felelősségére tartózkodhat.
1.14. TILOS koldulni, kéregetni!
1.15. TILOS bármely olyan tevékenység folytatása, amely közerkölcsöt sért!
1.16. TILOS forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállása.  
2.1. A mélygarázs teljes területén a KRESZ szabályai érvényesek. Gépjárművek a parkolóház teljes területén, beleértve a be és kihajtó rámpákat is, maximum 10 km/h sebességgel közlekedhetnek. Az összekötő- és gyalogos utakat, a be- és kijáratokat, a menekülési útvonalakat, a tűzoltóság illetve a technikai személyzet számára fenntartott vagy bármely más okból forgalom elől elzárt területeket TILOS leállított járművekkel vagy más tárgyakkal eltorlaszolni.
2.2. Üzemeltető utasításait Bérlő mindenkor maradéktalanul köteles teljesíteni.
2.3. A járművet leállítása után szabályszerűen be kell zárni, és a mélygarázst haladéktalanul el kell hagyni. A motor hosszas járatása TILOS! Gépjárművön karbantartási, tisztítási és javítási munkálatok a parkolóház területén nem végezhetők.
2.4. Bérlő, a mélygarázs berendezésében okozott kárt haladéktalanul köteles Üzemeltetőnek bejelenteni. A mélygarázs elkerülhető szennyeződéseinek eltakarításával járó költségeket okozója köteles megtéríteni.
2.5. A mélygarázs területén minden technikai és közlekedés biztonsági berendezéshez nyúlni TILOS, kivéve veszély helyzet esetén a vészjelző berendezések használatát (pl.: tűzjelző), továbbá a szolgáltatás berendezéseit (pl. szociális helyiségek).
2.6. A mélygarázs területén érvényes közlekedési szabályok megszegése esetén Bérlő a díjszabásban rögzített összegű külön eljárási díjat köteles fizetni. A díj megfizetésével azonban Üzemeltető ezen összeget meghaladó kár megtérítése iránti igénye változatlanul fennmarad.
3.1. Üzemeltető kizárólag arra vállal kötelezettséget, hogy a jármű parkolásához szükséges helyet használható állapotban Bérlő rendelkezésére bocsátja. Üzemeltető nem köteles a mélygarázst fűteni, padlózatot folyamatosan száraz állapotban tartani, továbbá a járműveket illetve azokon/azokban és a mélygarázs területén található tárgyakat felügyelni, őrizni vagy megóvni,
3.2. Üzemeltető kizárólag azokért a károkért tartozik felelősséggel, amelyeket ő maga, személyzete vagy kisegítő személyzete – akikért a vonatkozó jogszabályok alapján felel – szándékosan vagy gondatlan magatartásával okozott. Harmadik személy által okozott károkért Üzemeltető nem felel.
3.3. Lopásból, gépkocsi feltörésből, harmadik személy egyéb erőszakos cselekményéből eredő esetleges károk illetékes rendőrkapitányságnak történő bejelentése Bérlő kötelezettsége.
3.4. Az Üzemeltető a mélygarázsba telepített megfigyelő rendszerének felvételeit csak jogi személynek, szervezetnek köteles rendelkezésre bocsátani.
3.5. Üzemeltető nem felel olyan károkért, amelyeket közvetve vagy közvetlenül vis major okoztak.
4.1. Bérlő a mélygarázsba telepített egyéb szolgáltatásokat kizárólag saját felelősségére és kárveszélyére veheti igénybe. Üzemeltető semmilyen felelősséget nem vállal a járműben hagyott tárgyakért, értékekért, a jármű állagáért, stb.
4.2. A mélygarázs területén őrizetlenül hagyott, ismeretlen eredetű csomagokat Üzemeltető – a csomag felnyitása illetve a csomag tartalmának vizsgálata nélkül – megsemmisíti, vagy megsemmisítésre elszállíttatja. Ezen intézkedésekből adódóan keletkező esetleges károkért Üzemeltető semmilyen felelősséggel nem tartozik.
5.1. A díjak és díjtételek megállapítására az üzemeltető jogosult.
5.2. Üzemeltető az érvényes parkolási díjakat, illetve a nyitvatartási időt a mélygarázsban elhelyezett hirdetményein teszi közzé.
5.3. Mozgáskorlátozott kártya a mélygarázsban nem jogosít díjmentességre.
5.4. A mélygarázsból kihajtani csak a parkolási díj megfizetését követően illetve érvényes bérlettel szabad. Amennyiben Bérlő parkolási díj megfizetése nélkül kísérli meg elhagyni a mélygarázs területét, úgy ha nem tudja kétséget kizáróan bizonyítani parkolási idejét, Üzemeltető a díjszabásban közzétett napoknak megfelelő parkolási díjat követelhet. Ezen felül Üzemeltető a mélygarázs rendjének megsértése miatt a 6. pontok szerinti követeléseket érvényesítheti.
5.5. Amennyiben egy jármű két vagy több parkolóhelyet is elfoglal, akkor – a helyfoglalás mértékének megfelelően – többletdíjat kell fizetni.
6.1. Amennyiben Bérlő parkolójegyét elveszíti, köteles személyi adatait az eljáró személyzet részére jegyzőkönyvbe diktálni, okmányait (személyi igazolvány, lakcímkártya, jogosítvány, forgalmi engedély) azonosítás, adategyeztetés, ellenőrzés céljából felmutatni, és az eseményről készült jegyzőkönyvet aláírni. Ha hosszabb parkolási idő nem bizonyítható, úgy Bérlő a díjszabásban közzétett napoknak megfelelő parkolási díjat köteles megfizetni Üzemeltető részére.
6.2. A mélygarázs használatának megfizetése, különösen a forgalmi rendszámmal nem rendelkező járművek leállítása vagy parkolási díj megfizetése nélküli távozás esetén Üzemeltető a díjszabás szerinti erre az esetre meghatározott díj kötbérként való megfizetését követelheti Bérlőtől. Mindezen felül Üzemeltető követelheti minden, a mélygarázs rendjének megsértésével kapcsolatos ráfordításának, különösen rendőrségi vizsgálatok, szakértők alkalmazása, javítási munkálatok miatt felmerült költségek, ügyvédi költségek, stb. megtérítését.
7.1. Egyéb megállapodás hiányában a folyamatos parkolás leghosszabb időtartama 4 hét. Üzemeltető jogosult a mélygarázsban parkoló járművet tartalmával együtt Bérlő veszélyére és költségére a mélygarázsból eltávolítani, és díjfizetési kötelezettség nélküli közlekedési területen leállítani, a járművet garázson belül áthelyezni, és saját döntése szerint biztosítani, hogy Bérlő a járművel Üzemeltető, vagy annak személyzete közreműködése nélkül ne tudjon a parkolóházból kihajtani,
7.2. Üzemeltetőt a jármű parkolóházból történő eltávolításáig a parkolási díjszabásnak megfelelő díj illeti meg.
8.1. A teljesítés helye Veszprém, Mélygarázs (Veszprém, Szeglethy u. 1.), mely parkolóhelyének használatára vonatkozóan bérletet vásároltak, illetve amelyben a rövid időre szóló parkolási jegyet kiváltották.
8.2. Elérhetőségek:
 • Ügyfélszolgálati munkatárs:
  +36 88 411 153
  parkolas@vkszrt.hu
 • Parkolóház karbantartó:
  +36 30 631 4383