A Szolgáltató Város

Veszprémben 1997 októberében, Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése rendeletben szabályozta a parkolás rendjét. A belvárosban három díjövezetet alakítottak ki. A rendeletet, az elmúlt évtizedekben a város közgyűlése több alkalommal módosította, átalakította.

A város a gazdasági szempontokat figyelembe véve a fizető várakozóhelyek üzemeletetésével a Veszpark Kft.-t bízta meg. Ez a társaság végezte 2007. június 30-ig, a felszíni fizető várakozóhelyek üzemeltetését. A fizető parkolás ún. előreváltott kaparójegyes díjbeszedéssel indult, majd 2000 júniusában tért át az automatás díjfizetésre. 42 db ParkLine2001 és 3 db ParkControll típusú automata került telepítésre a belváros területén. A felszíni parkolóhelyek száma ekkor 2505 volt.

A fizető parkolási szolgáltatás 2004-től mobiltelefonos parkolási lehetőséggel bővült, amely mára kedvelt fizetési formává vált az ügyfelek körében.

A Veszpark Kft. 2007. július 1-jén a város döntése alapján jogutódlással beolvadt a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-be, és napjainkban parkolási csoportként üzemel.

A beolvadással egyidejűleg, a parkolási csoport üzemeltetése alá került a Szeglethy utcai mélygarázs is. A mélygarázs parkolási rendszerét 2017 nyarán, egy modern Hermann típusú rendszámfelismerő rendszerrel ellátott két parkoló automatás rendszerre cserélte társaságunk.

Az eltelt időszak alatt számos fejlesztést végzett el a cégünk, melyekkel a rugalmasabb parkolási lehetőséget, valamint a gyors ügyintézést próbálta elérni.

A parkolási csoport 2014 februárjában új ügyfélszolgálati irodát nyitott, a Bagolyvári Parkolóházban, mellyel egy időben a parkolóház üzemeltetését is megkapta. A szolgáltatás színvonalának növelése érdekében a mélygarázs, a parkolóház, és a felszíni parkolás ügyfélszolgálatát, összevonta és az iroda már az újonnan kialakított helyen látja el feladatait.

A fizető várakozóhelyeken található régi automata parkot 2016. február 1-jén a mai kornak megfelelő érintőképernyős ATB PSA1256 típusú parkoló automatákra cserélte társaságunk, melyek biztosítják a készpénzfizetéses és a korszerű érintőkártyás rendszer működését. Az automatáknál a 15 napon belüli pótdíj is befizethető. Az automaták működéséről zárt és titkosított GSM alapú oda-vissza kommunikáló távfelügyeleti rendszer tájékoztatja ügyfélszolgálati, valamint a műszerész csoportunkat. A parkolási tevékenységben parkoló ellenőrök, műszerészek és ügyfélszolgálati munkatársak segítik az ügyfelek teljes körű kiszolgálását, és a megfelelő szintű parkolási szolgáltatás nyújtását.

Veszprémben, Magyarország egyik legkorszerűbb parkolási rendszerét üzemeltetjük. Társaságunk arra törekszik, hogy a nemzetközi és országos tapasztalatokat is felhasználva, minél modernebb, minél magasabb színvonalú szolgáltatást tudjon nyújtani.

Jelenleg a felszínen mintegy 1290, a mélygarázsban 117 parkolóhely található, illetve a Bagolyvári parkolóházban 190 férőhelyes magánparkoló üzemeltetését végezzük.

A mélygarázs és parkolóház szerepét és súlyát szeretnénk tovább növelni a belvárosi közlekedésben. Fontosnak tartjuk, hogy a felszíni közlekedés javítása érdekében minél több autós vegye igénybe ezen  parkolási lehetőségeket is.

Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy ügyfélszolgálatunkon az ügyeket zárt, a mai kornak megfelelő ügyviteli rendszerben dolgozzuk fel. Kollégáink mindig szívesen állnak ügyfeleink rendelkezésére, készséggel nyújtanak segítséget parkolási ügyeik intézéséhez.

A gyors kiszolgálás érdekében, az ügyfélszolgálati irodában működő számítógépes rendszert folyamatosan fejlesztjük, mellyel lehetőség nyílik az ún. Net-bérlet, azaz elektronikus bérlet megvásárlásának bevezetésére, mely 2018 tavaszán indult. Ez a fizetési mód megkönnyíti a bérletvásárlás lehetőségét.