A Szolgáltató Város
A lakásom előtti fa árnyékol, villanyt kell kapcsolnom.
A legtöbb esetben csak metszéssel nem lehet változtatni a helyzeten. Ahhoz, hogy lényegesen több fény érkezzen a lakásba, olyan mértékben kell vágni az ágakat, hogy a fából nem maradna elfogadható állapotú növény. Megoldás lehet fakivágási kérelem benyújtása az Önkormányzat felé, Weingartner Lászlónak címezve. A kérelem díja 3000,- Ft.
 
Beteg vagy elszáradt fa van a ház környékén. Mi a teendő?
A bejelentést a VKSZ Zrt. Parkgondozási csoportja ellenőrzi, és gondoskodik a fa kezeléséről vagy kivágásáról.
 
A kertemben metszettem, hová vihetem a zöldhulladékot?
A lakossági zöldhulladék elszállítása és elhelyezése nem a VKSZ Zrt. feladata. A magánterületről származó zöldhulladékról a terület tulajdonosának kell gondoskodnia. Évente két alkalommal a hulladégyűjtési közszolgáltató zöldhulladékgyűjtési akciót hirdet, amikor a közterületre kihelyezett zöldeket elszállítja, de ez kizárólag a meghirdetett akció idejére vonatkozik. Ezen túlmenően, a keletkező zöldhulladék térítésmentesen leadható a Kistó utca 8. szám alatt működő Hulladékgyűjtő udvarba, egész éven át. A közterületre kihelyezett lakossági zöldhulladék illegális hulladék elhelyezésnek minősül, eljárást vonhat maga után.
 
Kérhetünk-e pár tő virágot, virághagymát?
Sajnos nem. A növényeket a Parkgondozási csoport vásárlással szerzi be, nem rendelkezünk saját előállítású növényállománnyal. Sajnos költségvetésünk nem teszi lehetővé, hogy a lakossági ültetéseket ilyen módon támogassunk.
 
Milyen rendszerben zajlik a fűnyírás?
A fűnyírás üteme követhető a www.vkszrt.hu oldalon megjelenő fűnyírási naptárban. Mindent megteszünk, hogy a város 1.700.000 m2 füves felülete időben, mindenhol lekaszálásra kerüljön. A Parkgondozási csoport saját dolgozókkal oldja meg a füves területek kaszálását. A város eltérő fenntartási kategóriákra van osztva, így a belváros és közvetlen területén gyakoribb, a távol eső tereületeken ritkább a fűnyírás.
 
Mikor gyűjtik össze a lombot?
A lombhullás megkezdésével együtt megkezdődik a lomb gyűjtése is, összehangolva a folyamatos hullással. A lomb gyűjtését év végén december 15-ig és tavasszal április 15-ig kell befejeznünk a Veszprém Megyei Jogú Várossal kötött szerződésünk szerinti teljesítésnek megfelelően,és nyilván az időjárás függvényében.