A Szolgáltató Város
Új Széchenyi Terv
Projekt neve:
A "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. munkavállalóinak munkaerő-piaci kulcskompetencia fejlesztésére irányuló képzések megtartása.
TÁMOP-2.3.3.B-09/9-2010-0022
A projekt részletes bemutatása:

A "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. a munkavállalói számára a TÁMOP-2.3.3.B-09/9-2010-0022 jelű pályázatkeretében elnyert, 42.053.053 forint támogatás keretében munkaerő-piaci kulcskompetencia fejlesztésére irányuló akkreditált képzéseket valósít meg.

A recesszió hatása társaságunknál a foglalkoztatási struktúra átreformálását vonta maga után. Szükséges volt átgondolnunk a munkacsoportok összevonását, munkaerő átcsoportosítást a hatékonyabb munkavégzés elősegítése érdekében.

A költségmegszorításokkal és átszervezésekkel megteremtettük a stabilitáshoz szükséges azon HR lépéseket, melyek az átmeneti foglalkoztatási problémáink gyors és hatékony kezelését biztosítják.

Minden szintű és nagyságrendű létszámcsökkentés a szolgáltatás hatékonyságának és gyorsaságának csökkenéséhez vezethet, amelynek következménye jelentős ügyfélvesztéssel nem járhat ugyan, de minden körülmény között számunkra a legfontosabb az ügyfél elégedettsége.

Dolgozóink körének fiatalítása az ügyfelek rugalmasabb problémakezelését vonhatja maga után, azonban a tapasztaltabb, idősebb kollegáink elvesztése szolgáltatásaink színvonalának csökkenéséhez vezethet. Meg kell találnunk a kormegoszlás egészséges egyensúlyát.

Az átcsoportosítások utáni eredményes működés elősegítése, az alkalmazkodóképesség fejlesztésére cégünk továbbképzést biztosít 55 operatív terülten dolgozó munkavállalójának. A célcsoportok: ügyfélszolgálat, HR, műszaki osztály és minőségügy, valamint a pénzügyi döntés előkészítésben dolgozó kollegák, valamint a vezetőség. A képzési típusok az adott osztályokra jellemző hiánykompetenciák javítását célozzák. A támogatás elnyerésével a "VKSZ" Zrt. a fenntartási kötelezettségeket kész és képes lesz fenntartani, így munkaerő-piaci potenciálját hosszú távon is képes lesz megőrizni.

A képzési típusok kiválasztásával a versenyképesség növeléséhez és az ügyfélbarát szolgáltatásnyújtáshoz szükséges, legfontosabb általános kompetenciák javítását céloztuk meg. Ez alapján az alábbi képzéseket valósítjuk meg:

  1. Humán Erőforrás
  2. Kommunikáció
  3. Döntési tréning
  4. Motiváció
  5. Lean menedzsment
  6. Stresszkezelés
  7. Panasz- és reklamációkezelés
  8. Konfliktuskezelés
  9. Szervezetfejlesztés

A képzések 2011. februárjában indultak és június hónapban kerül sor a projekt zárására.

Elérhetőségek

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
"VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 8200 Veszprém, Házgyári u. 1.

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
ESZA Nonprofit Kft. 1134 Budapest, Váci út 45. C épület

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósul meg.

 

www.nfu.hu | www.esza.hu