A Szolgáltató Város
2021. február 26. Több hír
Áprilisban indul az új zöldhulladékgyűjtés
A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges gyűjtőedények értékesítése elindult az Ügyfélszolgálatunkon
Tisztelt Ügyfeleink!

Áprilistól indul új típusú házhoz menő zöldhulladék szállításunk, melynek igénybevételéhez szükséges barna színű edények értékesítése március 1-től elindul a VKSZ Zrt. Ügyfélszolgálatán.

A gyűjtőedény beszerzéséhez kérjük, foglaljon időpontot!

A gyűjtőedények ára az alábbiak szerint alalkul.

120 literes edény - 11.500 Ft
240 literes edény - 13.000 Ft

Meghatalmazás útján történő ügyintézéshez, kérjük ezt a nyomtatványt kitölteni és az edények átvételhez, részünkre megküldeni szíveskedjenek!

Háttér:

A közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöld hulladék-gyűjtés ez évtől megszűnik, a város új Hulladékgazdálkodási rendelete alapján.

Akinek nincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti az új, megváltozott rendszerű, házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást, melyet a VHK Nonprofit Kft. április 1-től, november 30-ig havonta egyszer biztosít.

A zöldhulladék begyűjtését kizárólag a szolgáltató gyűjtőjárművéhez rendszeresített, szabványos, felmatricázott gyűjtőedényből fogja végezni, melyet a veszprémi lakosok márciustól – 120, illetve 240 literes méretben – Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg.

Kérjük, hogy ezentúl a ház elé, és a közterületre ne tegyék ki a zöldhulladékot, mert a szolgáltató kizárólag a gyűjtőedényből üríti, más formában nem szállítja el. Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat a hulladékgyűjtő udvarban (8200 Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén is átadni (8200 Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett).

Megértésüket és közreműködésüket ezúton is köszönjük!