A Szolgáltató Város
2021. január 29. Több hír
Változások a Kistó utcai hulladékudvarban
Az elmúlt években tapasztalható, folyamatosan emelkedő beszállítás szám miatt a VHK Nonprofit Kft. 2021. február 1-jétől, korlátozó intézkedéseket vezet be azzal a céllal, hogy elsősorban a lakosság számára tudja megfelelő módon biztosítani a közszolgáltatási feladatát.
A zöldhulladék esetében éves átvételi korlát kerül bevezetésre, melynek kapcsán - a közszolgáltatás keretében - ingatlanonként legfeljebb 150 kg mennyiségű zöldhulladékot szállíthatnak be térítésmentesen a veszprémi gyűjtőkörzet szolgáltatási területén élők. A 150 kg feletti mennyiség díjkötelessé válik, melynek rendezésére a helyszínen készpénzben vagy bankkártyával lesz lehetőség. Az árak a szolgáltató honlapján tekinthetők meg.

Azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik az adott évben már kihasználták a hulladékudvarban térítésmentesen leadható kvótát, lehetőségük van a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén (8200 Veszprém, Külterület 0105/1. régi cseri murvabánya mellett) jelentősebb sorban állás nélkül zöldhulladék leadásra. A többlet zöldhulladék átvételi díja megegyezik a hulladékudvarban alkalmazott díjjal.

Gazdálkodó szervezetektől a Kistó utcai hulladékudvar üzemeltetője lom- és zöldhulladékot február 1-től nem vesz át. Az érintett szervezetek a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén adhatják le lom- és zöldhulladékukat, hétfőtől-péntekig, 7.00-14.45 óra között.

Gazdálkodó szervezetektől a Kistó utcai hulladékudvar üzemeltetője február 1-től szelektív csomagolási hulladékot sem vesz át. Helyette lehetőségük lesz a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést igényelni, külön térítési díj ellenében.

Az új rendszer bevezetésével, a szigorúbb adminisztráció miatt egy-egy ügyfél esetében több időt igényel majd a hulladékok átvétele, emiatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

A hulladékgyűjtő udvar nyitvatartása 2021. február 1-től a többi veszprémi hulladékátvevő céghez hasonlóan az alábbiak szerint alakul: hétfőtől –péntekig: 7:00-15:00, szombat: 8:00-12:00, vasárnap: zárva.