A Szolgáltató Város
2021. január 27. Több hír
Változik a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés formája
A közterületek rendjének és tisztaságának megóvása érdekében az „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöld hulladék-gyűjtés ez évtől megszűnik, a város új Hulladékgazdálkodási rendelete alapján.
Ebből eredően kérjük a város zöld övezeteiben élőket, hogy a képződő zöldhulladékaikat elsősorban saját kertjükben hasznosítsák és részesítsék előnyben a házi komposztálást. Akinek nincs lehetősége az otthoni komposztálásra, szükség szerint igényelheti az új, megváltozott rendszerű, házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési szolgáltatást.
A változás lényegét tekintve, a VHK Nonprofit Kft. április 1-től, november 30-ig havonta egyszer házhoz menő zöldhulladék gyűjtést biztosít, melynek napjait honlapján előre közzéteszi.

A zöldhulladék begyűjtését kizárólag a szolgáltató gyűjtőjárművéhez rendszeresített, szabványos, felmatricázott gyűjtőedényből fogja végezni, melyet a veszprémi lakosok márciustól – 120, illetve 240 literes méretben – Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán vásárolhatnak meg. (Az árakat a szolgáltató legkésőbb március elején honlapján, és több fórumon közzéteszi majd.)

Kérjük, hogy ezentúl a ház elé, és a közterületre ne tegyék ki a zöldhulladékot, mert a szolgáltató kizárólag a gyűjtőedényből üríti, más formában nem szállítja el. Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat a hulladékgyűjtő udvarban (8200 Veszprém, Kistó u. 8.) vagy a VKSZ Zrt. hulladékgyűjtő telephelyén is átadni (8200 Veszprém, Külterület 0105/1, cseri murvabánya mellett).

Megértésüket és közreműködésüket ezúton is köszönjük!