A Szolgáltató Város
2020. március 23. Több hír
Zavartalanul üzemel a piac
Rendben van a zöldségellátás és a húsboltban is van áru – tájékoztatja a vásárlókat a Veszprémi Piac- és Vásárcsarnok vezetője, Bellovics Istvánné.
Vannak vendéglátóegységek, melyek saját döntésük alapján bezártak, vannak, amelyek a központi szabályozást betartva 15.00 óráig tartanak nyitva. A papírbolt, a virágbolt is délután három óráig fogad vásárlókat. Nyitva van a magbolt, a gyógynövény szaküzlet, van választék zöldségből és húsból is. – nyugtatja meg az érdeklődőket a piacvezető.

A csarnok épületében a pavilonokban és a kisasztaloknál is zajlik árusítás. A hétvégére ígért jó időt figyelembe véve van olyan kereskedő, aki úgy döntött, hogy a kinti területen, a bejárat közelében, az épület déli oldalán folytatja az árusítást.
A szabadtéren működő iparcikk piac már korábban bezárt, ezt a vásárlók megértéssel és türelemmel fogadták.

A piac vezetése igyekszik gondoskodni a fertőtlenítésről. A nyitva tartó üzletek ajtóin lévő kilincseket óránként fertőtlenítik, de természetesen a vásárlók részéről is fokozott óvatosságra intenek, például a távolságok betartásával.

A piac nyitva tartása egyelőre változatlan: hétköznap 6.00 és 18.00 óra között fogad vásárlókat, míg szombaton 6.00 és 13.00 óra között. Ez egészen addig így marad, míg nem érkezik központi utasítás a piacok működésének korlátozásával kapcsolatosan.