A Szolgáltató Város
2019. szeptember 30. Több hír
Novemberben indul a házhoz menő zöldhulladék gyűjtés
Novemberben indul és négy héten át tart majd a házhoz menő zöldhulladékgyűjtés szolgáltatás.
November 9. és 10. lesz az első hétvége, amikor kihelyezhető az összegyűjtött zöldhulladék a közterületre. Az utolsó hétvége, amikor még kirakhatók a zöldek, november 30. szombat és december 1. vasárnap. A szombatonként és vasárnaponként kitett zöldhulladékot, a közszolgáltató hétköznapokon szállítja el. A meghirdetett időszakon kívüli zöldhulladék lerakását a városi Közterületfelügyelet ellenőrzi és az illegális elhelyezést szankcionálja.

A lágyszárúakat bármilyen zsákban, a fásszárúakat pedig kizárólag 1m nagyságúra vágva, kötegelve szállítjuk el.

Ha csak hétvégenként tesszük ki az elszállítandó zöldeket közterületre és hétköznap hagyjuk a zavartalan begyűjtést és szállítást, akkor elkerülhető lesz a rendezetlen utcaképek látványa. A lombhullás kezdeti időszakában a szolgáltatónak még elegendő lesz egy-két nap bejárni a várost és a zöldhulladékot összegyűjteni, de a négyhetes időtartam során biztosan lesz olyan, amikor már egy teljes hét is éppen, hogy elegendő lesz a felhalmozott mennyiségek elszállítására.

Rendkívül fontos információ, hogy házhoz menő zöldhulladékgyűjtést a szolgáltató Veszprém közigazgatási területén végez és kizárólag az ingatlantulajdonosok kiskertjeiben felhalmozódott zöldhulladékot szállítja el.

Nyomatékosan kérjük, hogy csak és kizárólag a megadott napokon helyezzenek ki zöld hulladékot a közterületre.

Amennyiben valakinek a gyűjtési időszakon kívül halmozódik fel zöldhulladéka és nincs lehetősége a komposztálásra, a veszprémi Kistó utcai Hulladékgyűjtő udvarban térítésmentesen leadhatja!

Köszönjük szépen az együttműködést!