A Szolgáltató Város
2019. szeptember 10. Több hír
Vadvirágos Piknik – Íme a programok!
Az volt a célunk, hogy eloszlassuk a ködfelhőket és minden érdeklődő előtt világos legyen mindaz, amit mi fenntartható és felelős zöldfelületgazdálkodásnak hívunk!
A lehető legegyszerűbb módszert választottuk, a szemtől szembe kommunikációt! Nincs jobb annál, amikor a felvetett kérdésekre azonnali szakértő válasz születik, azonnali élő szóban történő visszakérdezés lehetőségével. Mindehhez nyugodt légkört teremtünk, hiszen amíg a felnőttek az ökológusokkal és kertészmérnökökkel beszélgetnek a gyerekek sem unatkoznak. Számos kézműves foglalkozással készülünk, mert az ő környezetről alkotott világukba is szeretnénk beilleszteni a vadvirágos parkok fogalmát.
A Kálvin János Parkban találkozunk, 2019. szeptember 13-án, pénteken reggel 8.00 órától egészen 18.00 óráig. Keresd a faházakat, melyeknél mindig valami izgalmas dolog történik.

Folyamatos programok:
 Vezetett túrák a vadvirágos réten és a Berkenye tanösvényen!

 Balkonkertészet – tippek, ötletek a balkonálmok megvalósításához

 Komposztálnál, de még nem mertél belekezdeni? Csinálod, de nem az igazi? Kérdezz, segítünk!

 Sherlock Holmes nyomoz! Hogy hol? A Kálvin Parkban! Ezúttal növények után fog kutatni! Gyere és segíts neki!

 Azon már mindenki túl van, hogy a kék konténerbe papír kerül, a sárgába műanyag, a zöldbe pedig üveg. Na, de nem mindig tudunk egyértelműen dönteni a gyűjtés helyes módjáról! Éppen ezért MOST ebben is segítünk! Pénteken is munkában lesznek a földmentők! Gyere, megtanítjuk a hulladékválogatás csínját-bínját!

 Növénypamacsoló! Fess, mázolj, alkoss – a fantáziádra bízzuk, milyen alkotást készítesz azokból a növényekből, melyek a lábaid előtt hevernek!

 Tervezzünk parkot! Van egy szuper terepasztalunk, kapsz szakértő segítséget, mi pedig számítunk a fantáziádra! Meglátod, kalandos lesz!

 Az ember már a kőkorban is ismerte és fogyasztotta a mézet. Mi se hanyagoljuk el! Kóstolj mézet, ízleld meg a lekvárt!

 Amíg a szülők részt vesznek a természetes gyepgazdálkodás előnyeiről és hátrányairól folytatott eszmecserében, addig a csemeték sem unatkoznak. Az önfeledt játékról a Laczkó Dezső Múzeum gondoskodik! Változatos népi játékok, ahogy nagymamáink ismerik és szerették…

Időponthoz kötött programok:

11.00 Gergely Attila, terepi botanikus és ökológus által vezetett túra


14.00 Gergely Attila, terepi botanikus és ökológus által vezetett túra

14.00 - 18.00 Üljetek az ország leghosszabb szoknyájának a szélére! Díszítsük együtt virágokkal, pillangókkal, méhecskékkel! Gyertek pénteken a Kálvin parkba! Még van hely a szoknyán!

16.00 Jamboree Akusztik Duo

17.00 Golarits Márton és Bögi Levente - jazz, blues, pop formáció

Lesz tehát zene, program bőségesen, csordultig töltheted a kulacsod friss vízzel, csak a kockás plédet és egy kis elemózsiás batyut kell magaddal hoznod!

Vár a Vadvirágos Piknik!

Kövesd oldalunkat a facebookon (Vadvirágos Piknik), a további részletekért!