A Szolgáltató Város
2019. augusztus 14. Több hír
Teraszárnyékolási program az óvodákban
Mi sem mehetünk el tétlenül amellett, hogy a nyári forrósághoz bizony alkalmazkodni kell, védenünk kell a gyerekeket a tűző napsugaraktól.
Meg kell tenni ezt olyan helyeken is, ahol a növényzet adottságai nem teszik lehetővé a hűsölést. Ebből a megfontolásból indult el a VKSZ Zrt. és a városi önkormányzat közös programja, melynek keretében árnyékolás kiépítése történik meg a Kuckó Tagóvoda, az Erdei Tagóvoda, a Bóbita Óvoda két pavilonjának és a Hóvirág Bölcsőde teraszán.

Az óvodák, bölcsődék nyáron kevesebb gyerekkel vagy ügyeleti rendszerrel működnek, meghatározott ideig be is zárnak és ilyenkor kerül sor a felújításokra, a működés közben felmerülő műszaki problémák orvoslására.

A nyári felújítási munkák keretén belül többek között megújult egy vizesblokk a Vackor Bölcsődében, három blokk a Csillag úti Óvodában, de történt tetőfelújítás, több helyszínen megoldódott a csapadékvíz elvezetés és néhány épületen nyílászárók is cserére kerültek.

A Város Uszoda karbantartása is esedékes, amit minden év augusztusának végére időzítünk, hogy szeptemberben már zavartalanul lehessen megtartani az első úszás órákat.

A VKSZ Zrt. ezúton is köszöni az intézmények közreműködését és türelmét a felújítási, karbantartási munkálatok alatt.