A Szolgáltató Város
2019. január 5. Több hír
Közlekedjünk óvatosan!
Hókásásak lehetnek a városi utak a folyamatos havazás miatt
A „VKSZ” Zrt. korábbi évek gyakorlatának megfelelően téli hóügyeleti rendszert működtet a téli időjárási viszonyokban is zavartalan és balesetmentes városi közlekedés biztosítása érdekében. Az útfelületeket városszerte oldott sóval, szükség esetén tolólapozással, a meredek mellékutakat és a járdákat pedig bazaltzúzalék kiszórásával tesszük járhatóvá.

Fontos, hogy első körben mindig a főközlekedési utakat tisztítjuk meg, a buszútvonalakat, valamint a rendőrség, mentők és a tűzoltóság számára biztosítunk járhatóságot. A második kategóriába tartoznak a meredek mellékutcák, itt az előzőkhöz hasonlóan hótolást és síkosságmentesítést is végzünk. A harmadik kategóriába az egyéb mellékutcák tartoznak, ahová csak akkor megyünk be, ha a hóréteg vastagsága már eléri az 5-8 centimétert. Forgalomtól elzárt területeken és magánutakon nem végzünk síkosságmentesítést. A magántulajdonú ingatlanok előtti járdák takarítása az ingatlantulajdonosok vagy az ingatlan üzemeltető feladata, mely munkákra a városi közlekedés egyöntetű biztonsága szempontjából szintén nagy szükség van.

Munkánkat jelenleg is ütemezetten, teljes eszközparkunk készültségbe helyezésével - öt tolólappal és szóróadapterrel felszerelt gépjárművel, hét tolólappal és szóradapterrel felszerelt, járdatakarító kistraktorral -, valamint megerősített irányító személyzettel végezzük. Az időjárás előrejelzésben az interneten közzétett radarképeket figyeljük, melyek folyamatosan frissülnek, emellett a Vmeteo is rendszeres hírlevélben tájékoztat minket az aktuális és várható időjárási helyzetről.

Az időjárási és útviszonyokról való tájékozódást ajánljuk az utakra indulóknak is, ill. azt, hogy vigyázzanak, figyeljenek egymásra, úgy ugyanis nagyobb valószínűséggel kerülhetők el az ilyenkor gyakrabban előforduló kellemetlenségek!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!