A Szolgáltató Város
2018. április 12. Több hír
Fotó: Szalai Csaba
A kétnapos Fenntarthatóság MindenKOR elnevezésű rendezvény a tavalyi bemutatkozást követően olyan népszerűségnek örvend, hogy nemcsak díjakat zsebelt be, de elnyerte hazánk köztársasági elnökének védnökségét is. Nem volt kérdéses, hogy idén április 21-22-én ismét várja a látogatókat egy kis játékos tanulás és szórakoztató ismeretátadás a Veszprémvölgyben.
- A mobilitás az idei év hívószava. Ezért olyan közlekedéssel foglalkozó partnerek is megjelennek ezen a két napon, akik újszerű, innovatív megoldásokkal fognak majd jövőbe mutató ötlettel szolgálni az érdeklődők számára. – vezette be a partnerek bemutatását dr. Temesvári Balázs a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. A Bakonykarszt Zrt. értékes bemutatóhelye, a Laczkó Dezső Múzeum, a Pannon Egyetem Környezetmérnöki Intézete szívesen és lelkesen kapcsolódtak rendezvényünkhöz. Emellett együttműködünk számos civil szervezettel, köztük sportegyesületekkel, akik gazdagítják és színesebbé teszik a programot.
A rendezvény küldetése és filozófiája nagyon jól illeszkedik ahhoz a misszióhoz, melyet Veszprém városának be kell majd mutatnia az Entente Florale nemzetközi környezetszépítési verseny kapcsán.
- Ezzel tudjuk demonstrálni Európa felé is, hogy igen, itt Veszprémben, ebben a városi léptékben, ezzel a közösséggel olyan mértékadó és iránymutató gondolatok mentén tudunk együttműködni, ami hosszútávon és a jövő generációja számára ad értékes támpontokat - mondta a vezérigazgató.
A VKSZ Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjának elemei mint a Városom Veszprém Mozgalom programjainak szervezése, valamint a nemzetközi és hazai virágosítási versenyben való folyamatos részvételekkel járó feladatok szervezése és ellátása, valamint ez a rendezvény ugyanazt a gondolatiságot hordozza: a tudatosságot, a saját környezetünkre való odafigyelést, hogy a lehető legjobb állapotban tudjuk megőrizni és az utódainknak átadni értékeinket.
- Nem elég csak elmenni egy rendezvényre, hanem fontos, hogy a saját gondolkodásmódunk is átalakuljon és a saját személyes életünkben is ezeket az elveket és szempontokat próbáljuk meg érvényesíteni. Próbáljuk meg ezek mentén folytatni a saját privát életünket, a saját vállalkozásunk tevékenységét, a cégünk életét. – fogalmazott a sajtótájékoztatón Brányi Mária alpolgármester asszony.
A rendezvényről részletes információk az esemény facebook oldalán valamint www.vkszrt.hu oldalon olvashatók.

Fotó: Szalai Csaba