A Szolgáltató Város
2018. március 27. Több hír
Indul a tavaszi zöldhulladék gyűjtése
Április 3. lesz az első nap, amikor kihelyezhető a zöldhulladék a közterületre.
Veszprém városban a zöldhulladék házhoz menő gyűjtése idén április hónapban indul. A korábbi gyakorlatnak megfelelően, most is arra kérjük a lakosságot, hogy a zöldeket csak hétvégén, szombati és vasárnapi napokon helyezzék ki a közterületre, melyet kollégáink - a mennyiségek függvényében - szállítanak el az azt követő hétköznapokon folyamán.

Kivételt képez ez alól az első alkalom, ugyanis a húsvéti ünnepekre tekintettel szeretnénk elkerülni, hogy a városkép rendezetlenséget mutasson. Kérjük tehát, hogy az akció indulásakor, április 3-án – rendhagyó módon - kedden helyezzék ki először a zöldhulladékot, majd azt követően kizárólag az alábbi időpontokban:
április 3. kedd
április 7. szombat
április 8. vasárnap
április 14. szombat
április 15. vasárnap
április 21. szombat
április 22. vasárnap

A gyűjtés hatékonyságához kérjük, az ágakat, nyesedéket kizárólag 1m-es kötegekbe rendezve, a falevelet és lágyszárú növényeket zsákban helyezzék ki, lehetőség szerint úgy hogy a járdákon, úttesten a közlekedést ne akadályozzák.
Akik nem tudnak, vagy nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is igénybe vehetik a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvar lakosság számára biztosított térítésmentes szolgáltatását, ahova nyitvatartási időben bármikor beszállíthatják az érintett hulladékokat. A hulladékudvar szombatonként délelőtt is nyitva tart.
Tisztelettel, ám nyomatékosan szeretnénk kérni a veszprémieket az akció időpontjainak betartására! A megadott időpontokon kívüli – csakúgy mint az akció utáni – hulladék-kihelyezés, közterületi szabálysértési eljárást von maga után, melyet a tavalyi évben megalakult Hulladék-kommandó indít.