A Szolgáltató Város
2018. február 8. Több hír
Gondold újra!
Iskolai oktatóprogram indul februárban a veszprémi alsó tagozatosoknak.
A VKSZ Zrt. Szociális Alapítványa pályázatot nyújtott be a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére, melyet négy veszprémi általános iskolában megrendezett road show keretében valósít meg, február és március hónapokban.
A szemléletformáló foglalkozásokhoz, a Verga Zrt. által fenntartott Hubertus Erdei Iskola, a Zöld Bolt, a Kör Alapítvány Zöld Lak bemutatóközpont és a HATESZ - Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület is csatlakozott.
Az intézményekbe történő kitelepülések alkalmával egy komplex bemutató keretén belül ismerkedhetnek meg a diákok és tanáraik a hulladék fogalmával, a szelektív hulladékgyűjtéssel, az újrahasználással és az újrahasznosítással. Végigkísérjük egy termék útját az előállítástól, a csomagoláson át a helyi piacon történő értékesítésig. Az ismeretszerzést interaktív játékokkal tesszük partnereink segítségével kézzelfogható, a résztvevők számára könnyen befogadható és gyakorlatba átültethetővé, hogy azokat a mindennapokban valóban hasznosítani is tudják. Az egy-egy napos kitelepülések foglalkozásain a diákok a tanórák ideje alatt vesznek részt, szakmai irányítással, de minden esetben a kreatív ismeretátadás és szemléltető modellezés eszközeinek alkalmazásával.
Ez a kezdeményezés nem új, hiszen egy tavaly megkezdett vállalást folytatunk idén, ugyanakkor egyfajta elismerés is számunkra, hogy társaságunk szociális alapítványa ezúttal pályázati támogatást is nyert az idei évre tervezett oktatóprogramok megvalósításra.
A VKSZ Zrt. kiemelt feladatának a tekinti környezetvédelmi nevelést, a környezettudatos nevelés érdekében történő társadalmi összefogást. Ennek érdekében folyamatosan keresi a kapcsolatokat a vállalkozói és a civil szférában is.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.
Kedvezményezett: „VKSZ” Zrt. Szociális Alapítvány
Támogatás összege: 2 100 000 Ft