A Szolgáltató Város
2017. november 2. Több hír
Ozone Zöld-díj a VKSZ Zrt-nek
Az Ozone Zöld-Díj 2017 ezüstérmese nagyvállalati kategóriában a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.
„Víz, nap és szélenergia. A Föld erői. Elemek, amelyekkel pénzt takarítható és termelhető meg. Egy tiszta üzlet, amivel bolygónk és a rajta élők élete hosszabbítható meg.” (Ozone Zöld-díj 2017)

Az Ozone TV nyolc éve díjazza mindazokat, akik tesznek bolygónk megóvásáért és a fenntartható fejlődésért. Magánszemélyek, cégek, civil szervezetek, általános iskolák, szakkörök jelentkezhettek a pályázatra már megvalósult környezetvédelemmel vagy fenntarthatósággal kapcsolatos projekttel.

A programot a Zöldgömb Fesztivál 2017 rendezvény keretén beül az Akvárium Klubban rendezték meg, ahol a zsűri elnöke, Dr. Béres András, a Herman Ottó Intézet szakmai ügyvezető helyettese nyitóbeszédében kifejtette: tapasztalatai szerint kifejezetten fontos, hogy a pályázók egy ilyen eseményen megmutathassák magukat és követendő példát állítsanak az emberek számára. A „VKSZ” Zrt. a 2017 áprilisában szervezett Fenntarthatóság MindenKOR rendezvénysorozattal pályázott és ezüstéremmel díjazták nagyvállalati kategóriában.

"Fenntarthatóság mindenKOR: Éljünk harmóniában a természettel, használjuk hatékonyan és ésszerűen erőforrásainkat, mutassunk példát, fogjunk össze és vállaljunk önkéntes szerepet a társadalom tudatformálásában. Mindez nem csupán az egyik fő rendezvényünk jelmondata, de cégfilozófiánk is egyben." - szólt a VKSZ Zrt. pályázata.

Ez a gondolatiság vonult végig azon a dokumentáción, amely mentén a kétnapos rendezvénysorozatot bemutattuk a bíráló zsűrinek. A díj egy olyan erkölcsi elismerés, ami bizonyította, hogy jó úton járunk és a fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítéseinknek elismert eredménye van.