A Szolgáltató Város
2021. március 16. Több blog
Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás
Megkezdődött a bazalt és a síkosságmentesítő szóróanyagok seprése a belvárosi burkolt felületekről. 
A kerékpárutak, az aluljáró, a sétáló utca és a kapcsolódó lépcsős területeken indult a bazalt gyűjtése. A kis barázdákba beülő apró darabkák kikényszerítése bizony nem egyszerű feladat.  Kollégáink géppel porszívózzák ki a bazalt vagy zeokál kavicsokat, majd seprűvel kupacolják, és így kerül a hulladék a kukába.
Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás
Első körben a belvárosi burkolt felületek megtisztításán van a sor, illetve a március 15-i ünnepségek helyszíneit készítettük elő a méltó emlékezésre.

Igyekszünk, hogy a szilárd felületek melletti zöldeket is megszabadítsuk a hulladékoktól. A Köztisztasági egység dolgozói csipeszekkel szedik ki az ágyásokba keveredett hulladékokat.

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás

Ezen a héten munkába állnak a járdatakarító gépek és megkezdődik a gyűjtőjárdák tisztítása is. 22 ember várhatóan 6-8 hét alatt tisztítja meg a városi közterületeket a bazalttól, persze ez nagy mértékben függ attól is,  lesz e még olyan hideg, hogy újra síkosságmentesítő anyagot kelljen kiszórni a felületekre. Bízunk benne, hogy a tél már nem mutatja meg magát és akkor indulhatnak a zöldfelületi munkák is.

Elkezdődött a tavaszi nagytakarítás