A Szolgáltató Város
2020. július 21. Több blog
Az utóbbi időben rengeteg új facsemetével gazdagodtak Veszprém parkjai és terei. Ezekre mindig kellemes érzés ránézni, látni, hogy a fiatal fák gyökeret eresztenek, kizöldülnek, jó pár év múlva pedig terebélyes lombkoronájukkal ékesítik a várost. Viszont a természet bioritmusát nem lehet felgyorsítani, a facsemeték komótos növekedését pedig csak évtizedes távlatból érzékelhetjük.
Visszaadunk egy szeletet a természetnek

 
Ahhoz, hogy látványos és nem utolsó sorban gyors változást láthassunk a természetben, nem a lombkoronák magasságában kell keresgélnünk, elég, ha lenézünk a lábunk elé Veszprém valamelyik lakótelepi parkjában.
Visszaadunk egy szeletet a természetnek

A Vadvirágos Veszprém akció már évek óta zajlik és nemrég a haszkovói Kálvin park mellett már a Cholnoky-városrészben is megjelentek azok a zöldterületek, ahová nem teszi be a lábát a VKSZ Zrt. kertésze, hogy lenyírja a füvet, hanem szabadjára engedi a természetet és minden olyan növényt és rovart – például méheket, pillangókat – amelyek élettel, színekkel töltik meg a lakótelepek környezetét is.

Nem elhanyagoljuk a parkjainkat, épp ellenkezőleg, visszaadunk belőle egy szeletet a természetnek, hogy aztán az színes és illatos virágokkal hálálja meg ezt.

Visszaadunk egy szeletet a természetnek

Ráadásul ez a változás akár hétről hétre is nyomon követhető. Válasszunk ki néhány négyzetméteres területet valamelyik vadvirágos parkban és keressük fel hetente! Lehet, hogy múlt héten még fehér virágok díszelegtek rajta, most viszont már rózsaszínes növényekkel találkozhatunk. A természet utat fog törni magának, mi pedig akár a lakótelep szívében is gyönyörködhetünk ennek a szépségében.