A Szolgáltató Város
2020. március 11. Több blog
Rendezett utak, ápolt zöldfelületek
Így várjuk a jó időt, a nemzeti ünnepet és valódi tavaszt.

Első körben a belváros burkolt felületeinek tisztítását végeztük el, most a meredek utcákon van a sor, ezt követően pedig a lakótelepeken folytatódik a takarítás.
Rendezett utak, ápolt zöldfelületek

Kézi úttisztítóink kupacokat képeznek a kiszórt síkosságmentesítő anyagokból, majd ezeket elszállítják a lejtős utcákról, lépcsős területekről. A legtöbb útfelületen már nem használtunk télen bazaltot és zeokál kavicsot sem, hanem oldott sóval történt a síkosságmentesítés.

Rendezett utak, ápolt zöldfelületek

Az enyhe téli időjárás miatt nem került olyan nagy mennyiségű szóróanyag a felületekre, mint az előző években, így valószínű a takarítás sem húzódik el. Négy gép és 22 fő kézi úttisztító dolgozik folyamatosan, hogy legkésőbb április közepére tiszta legyen a város.

Rendezett utak, ápolt zöldfelületek

A téli álom után zöldfelületeink is megérettek a felfrissülésre. A zöldfelületek megújításának hatásos módja a növényzet cseréje helyett az, hogy a meglévő növényzeten ifjító metszést hajtunk végre. Ez költséghatékonyabb, viszont szakértelmet igényel - elsőre drasztikus beavatkozásnak tűnhet, de ha helyesen, hozzáértéssel végezzük el, a végeredmény olyan lesz, mintha a régi cserjefelületet teljesen újra sikerült volna lecserélnünk. További előnye, hogy a terület jól kitakaríthatóvá válik, rendezettebb, tisztább és ápoltabb képet mutat az elkövetkező hónapokban és években is.

Rendezett utak, ápolt zöldfelületek