A Szolgáltató Város
2020. február 11. Több blog
Eltörött a kukám, mit tegyek?
Előfordul olyan eset, hogy a gyűjtőedények eltörnek és cserélni kell őket. De vajon ki fizeti a cserét?

Az anyag egyszerűen elfárad mikor nyáron tűzi a nap, télen belefagy a hulladék, az ürítés közbeni csapatás során is igénybevételnek vannak kitéve. A hulladékgyűjtő edények idővel elöregednek, törnek, így a gépi ürítésre alkalmatlanná válnak.

Kizárólag a Társaságunknál vásárolt, kommunális hulladék gyűjtésére alkalmas edényekre vállalunk 5 év garanciát. Ha ennyi időn belül - a mi hibánkból - törik vagy megrongálódik az edény, cseréljük. Fontos, hogy ilyen esetben ügyfeleinknek bejelentési kötelezettségük van, azaz az a Központi Ügyfélszolgálatnak (Veszprém, Haszkovó u. 11/A, ugyfelszolgalat@vkszrt.hu) kell jelezni a problémát, a rakodó kollégák ebben nem tudnak segíteni! A bejelentést 5 munkanapon belül kell megtenni és a kivizsgálást követően van lehetőség az edény cseréjére.

Amennyiben a törés az edény elöregedése, azaz természetes elhasználódás miatt következik be, ügyfelünknek kell új edényt vásárolnia. Ha kollégáink észlelik az edény sérülését, felszólítót hagynak a postaládában és az edény mielőbbi cseréjét kérik. Amennyiben nem kerül sor a cserére, sajnos nem tudjuk elvégezni az ürítést.

A bérelt edények esetében is fontos, hogy szintén az Ügyfélszolgálat felé tegyék meg a bejelentésüket, hogy kollégáink mihamarabb javíthassák vagy cserélhessék a bérelt edényeket.

Eltörött a kukám, mit tegyek?