A Szolgáltató Város
2020. február 6. Több blog
Megtépázta a szél a várost
A széltérképek alapján nálunk fújtak a legerősebb szelek, ahhoz képest óriási károk nem keletkeztek, rosszabbul is alakulhatott volna.

A téli időszakra letakart szobrok fóliáit alaposan megcibálta a szél. A Történelmi allegória és az Ararát című szobrokra kell ismételten fóliát rendelni és újra beburkolni a hátralévő fagyosabb, hidegebb napokra.
Megtépázta a szél a várost

Nagyobb ágak törtek le az Almádi úton, az Erzsébet sétányon, a Kiskőrösi utcában, a Vörösmarty téren álló fákról. A Halle utcában sajnos egy autóra is ráesett egy faág, kárt okozva ezzel az alatta álló gépjárműben. Ezen a héten a nagyobb ágakat folyamatosan gyűjtjük össze, a kisebb gallyak potyogása a jellegzetes veszprémi szélviszonyok miatt pedig általánosnak mondható, így azok gyűjtése amúgy is része a zöldfelületi munkáknak.

A Bagolyvári Parkolóházban működő Parkolási ügyfélszolgálat irodájának tetejét is megbontotta a szél. Nagyobb lécdarabok estek a földre, szerencsére személyi sérülés nem történt és a parkoló autókban sem keletkezett kár. A tető viszont felújításra szorul.

A Vámosi úti temetőben egy fenyőt dönött ki a szél. Mivel a sírok közé zuhant, azokban nem okozott kárt. A törzs és az ágak eltakarítása folyamatosan zajlik.

A károk elhárításáig türelmüket és megértésüket kérjük!

Megtépázta a szél a várost