A Szolgáltató Város
2019. október 10. Több blog
Tulipánhagyma minden iskola és óvoda kertjébe!
Nagyon örülünk minden hasonló kezdeményezésnek! Ezek apró dolgok, de nekünk nagyon sokat jelentenek. Igazából tiszteletre méltó a szolgáltató szándéka. – méltatta akciónkat az egyik iskola pedagógusa.

Valóban, mi is úgy gondoljuk, hogy sok apró lépéssel tudunk közösséget építeni, nyitni az intézmények, és általuk a gyerekek felé.
Tulipánhagyma minden iskola és óvoda kertjébe!
A veszprémi zöldfelületek ápolása során is a legnagyobb gondossággal kell eljárnunk. Éppen ezért nagyon fontos az, hogy milyen növényeket ültetünk el a parkokba, a körforgalmakba, hogyan gondozzuk azokat. Tavasszal rendszerint szemet gyönyörködtető látvány a tulipántenger, de ahhoz, hogy ez a látvány ekkora felületen és ekkora léptékben mindig kifogástalan legyen, a tulipánhagymákat minden évben cserélni kell.

Tulipánhagyma minden iskola és óvoda kertjébe!
Ha ilyenkor ősszel nem friss és nem új hagymákat ültetünk el, akkor nem tudjuk tartani a megtervezett virágkompozíciókat. A hagymák ugyanis, miután kikerülnek a földből állásukban elfajzanak, ami azt jelenti, hogy változhat a színük, nem biztos, hogy egyforma magasra nőnek és nem biztos, hogy egyszerre nyílnak. Egy kiskertben ez természetes és egyáltalán nem probléma, attól még szép és rendezett, de egy közterületi park sokat veszíthet emiatt az egységességéből és a látványvilágából. Ez az oka annak, hogy a tulipánhagymákat a fenntarthatóság jegyében átadjuk az intézményeknek, hiszen még épek, egészségesek és csodás díszei lesznek tavasszal a kerteknek.

Arra kértük a jelen lévő iskolák és óvodák képviselőit, hogy még a fagyok beállta előtt tervezzék meg az ágyásokat, ültessék el a hagymákat és viseljék gondjukat a kis virághagymáknak közösen a gyerekekkel! Legyen élmény nekik is a kertészkedés és egyben felelősség is a virágok gondozása!

Tulipánhagyma minden iskola és óvoda kertjébe!